patientmakt – anmäl ALLTID biverkningar

Vi måste börja använda vår patientmakt.
För vi har en makt.
Men för att få makt måste vi också skaffa oss kunskap. VI måste ta reda på mer om vår kropp. Om att samverkan i kroppen och menscykeln är viktig för vår helhetshälsa. Det går inte att frånkoppla underlivet från resten av kroppen. Lär oss mer om hormoner. Så att vi utifrån kunskap kan göra val som i slutändan kan påverka andra saker i kroppen.
Lär oss mer om hur våra hormoner fungerar så vi aldrig mer går på det här snacket om att hormoner verkar lokalt.
Hallå?!
Kroppen är en helhet. Det går inte att skilja snippan från resten av kroppen. Vi har både lymfsystemet och blodcirkulationen som transporterar saker runt i kroppen på både gott och på ont.
Och börja lyssna på biverkningar och väg alltid för- och nackdelar om du tänker ta ett läkemedel. Finns det andra sätt, finns det alternativ. Finns det nåt som är biverkningsfritt. Vi måste börja kräva biverkningsfria mediciner.

Jag är inte emot p-piller, men jag vill att varje kvinna, ung som gammal ska göra medvetna och informerade val. Jag skulle inte stoppa i mig ett läkemedel utan att läsa FASS, utan att ha vägt för och nackdelar.

Och om du väljer att ta ett läkemedel och du inte mår bra av det. Anmäl biverkningarna. Det är patientmakt och är man tillräckligt många är läkemedelsföretagen tvungna att ändra, förändra och förbättra medicinen. Du har makt. Ta den makten.
Jag vet inte om du följde nyheterna angående kopparspiralen. Att många, väldigt många kvinnor anmält biverkningar. Tyvärr har det ju verkat som att våra biverkningar inte tas på allvar. Läkemedelsverket avfärdar biverkningar av kopparspiral

MEN läs senaste nytt: Kopparspiralen är inte så oskyldig som vi trott

Så anmäl biverkningar på Levaxin, p-piller, spiral, antidepressivt osv
HÄR går du in på Läkemedelsverkets sida och skriver ut blankett
Du hittar blanketterna under
Rapportera misstänkta biverkningar
Konsumentrapport om misstänkt biverkning av Läkemedel och/eller Naturläkemedel

och när du ändå är igång, så hittar du här blanketter om du vill anmäla en expert som oemotsagd får sitta och propagera för ett läkemedel när man vet att de får lön från det företaget.

Blanketter om Jävsdeklaration
Nio statliga myndigheter har kommit överens om gemensamma regler för redovisning av eventuella intressekonflikter hos anlitade experter och sakkunniga samt anlitade brukarorganisationer och deras representanter.
Deklaration avseende jäv eller andra bindningar/intressekonflikter som kan påverka myndighetens opartiskhet och saklighet

IMG_5875 2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *