snipprevolutionen har bara börjat

Saker jag inte förstår.
Varför får en person, i det här fallet en så kallad expert, helt fritt spelrum i media och stå helt oemotsagd och faktiskt sprida betald propaganda?
Är det inte oetiskt rent journalistiskt?
Den här kvinnan är betald av läkemedelsbranschen.
Av Bayer.
Hon skriver det själv se längre ned och ändå får hon uttala sig om:
Läs här: Helena svarar Fem myter om ppiller

men är det verkligen myter?

Se här:

och läs Helenas egna beskrivning om sig själv
Jag föreläser för:
Actavis, Bayer, Exeltis, Gedeon Richter samt MSD
Jag har eller har haft expertuppdrag för:
Bayer, Ellen, Evolan, Exeltis, Gedeon Richter och MSD Jag undervisar på kurser sponsrade av:
MSD och Bayer
Jag undervisar på kurser organiserade av:
Riksstämman och SFOG samt på Karolinska Institutet (läkarutbildning och barnmorskeutbildningen) samt på utbildningsdagar ordnade av diverse landsting
Jag har skrivit i:
Preventivmedelsguiden (sponsrad av Bayer) samt Läkemedelverkets rekommendationer för antikonception 2014

Det som retar upp mig är att kvinnor omyndigförklaras. Vad vi känner och hur vi mår är alltså inte på riktigt? I åratal har kvinnor hävdat hur dåligt de mått av ppiller. Själv åt jag-piller i ett par år som tonåring. Mådde piss. Fick finnar. Gick upp i vikt och var framförallt väldigt gråtig. Jag slutade efter att ha testat flera olika p-piller. Satte in en kopparspiral, men så fort jag badade i bassäng fick jag någon form av underlivsinfektion. Så den äkte ut efter ett par år.

I åratal har vi också hört om att det är dags att lägga över skyddsbördan på män. Lite som att tysta oss och lite stå ut med biverkningarna. För ”snart kommer ppiller för män och yadayada” Läs här:Effektiv pspruta för män är verklighet Men det slår aldrig igenom, varför? Jo, för alla biverkningar…
Det som gör mig ledsen. Besviken. Skitförbannad. För det är så uppenbart som kvinna om man kommer med biverkningar, dåligmående osv så tas man inte på allvar. Lite som att lite skit måste man tåla som kvinna. Men mäns biverkningar. Ppiller, stav, pspruta kommer inte bli av varför? Mäh, inte ska män behöva stå ut med biverkningar som kvinnor stått ut med i 60 år tills att bli-med-barn-frågan ska bli jämställd. Vilken man skulle tycka det är okej att gå upp i vikt, få mer finnar, bli deprimerad och få en minskad sexlust bland annat?
Men vi står ut med det.
Men att inte äta syntetiska hormoner är också en miljöfråga. LÄS Gröna barnmorskans bok

För några månader sedan hörde jag av mig till Jenny Koos som är sexualhälsorådgivare. Vi träffades och jag blev så jävla glad. Jenny är utbildad i Justissemetoden. Hon är så modig och står på alla tjejers sida. Hon kämpar för att tjejer ska göra informerade val vad gäller preventivmedel. Hon ifrågasätter, men framförallt är hon så enormt påläst. Och jag kan med glädje berätta att Jenny skrivit ett kapitel i min senaste bok Nya Knip. Å vad jag längtar tills att den kommer ut.
I torsdags var jag på jag min första föreläsning anordnad av Fittlifemed Jenny VULVERINE
Här läs Jennys Inlägg i DN
Snipprevolutionen har bara börjat

5 reaktioner på ”snipprevolutionen har bara börjat”

 1. Pia Westergren

  Hej!
  Ser henne också ibland på Nyhetsmorgon och ja-vad ska man säga?!?!! Bedrövligt..
  Tänkte fråga dig vad/var du rekommenderar att köpa ett fint och bra yoniägg. Såg ju att du kokade härom dagen:))
  Undrar också om du fortfarande har knip workshops i skåne.
  Önskar dig en fin helg//Pia

 2. Suckade högt när jag såg detta p tv o tänkte, precis som jag tänker när ”dr Micael” dyker upp: VARFÖR ger de bara dessa ”old school” sponsrade läkare en chans att yttra sig om saker?? Så fort ”alternativ” kommer på tal så viftas det bort som trams & icke verifierat…jag litar enbart på forskare/nyfikna som hela tiden letar vidare o inte stannar vid ”tänk”, värsta jag vet är professorer o annat ”viktigt folk” som fastnat i åsikt o vägrar vidga vyerna!! Läkare som inte ens kan tänka sig att ett mixtrande m syntetiska hormoner i kroppen skulle kunna ge biverkningar, nää, en sån läkare faller fullständigt i mina ögon!!

 3. Hej,
  Jag har en dotter som ska börja med p piller och självklart känner jag världens ångest för det! Men just nu finns det faktiskt inte andra lämpliga alternativ. Det viktiga Oavsett om man tror på alternativa metoder eller skolmedicinen, är att man inte ska hålla på att skrämma upp varandra. Det är ju trots så att alla människor reagerar olika av både kost och olika mediciner. : ) Hälsningar Anita

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *