när blir man tagen på allvar?

LÄS den här artikeln i Aftonbladet

Det här är så tröttsamt. Så tröttsamt. Samtidigt som man läser den ena artikeln efter den andra om mutade läkare och landstingspolitiker och att så många människor mår dåligt, dvs får biverkningar av medicinen se får utskrivet eller i absolut värsta fall dör.
Se den här filmen.
http://https://www.youtube.com/watch?v=dozpAshvtsA

Jag har hypotyreos som tjejen i artikeln jag länkar till. Det betyder att jag har en underfunktion i sköldkörteln. Jag bestämde mig för att inte ta Levaxin. Dels för att jag vet hur min mamma mått som tagit Levaxin i typ 30 år, och efter att ha läst på om biverkningar i FASS. LÄs det här. Varannan sköldkörtelsjuk mår inte bra av Levaxin
Läs alltid om biverkningar när du ska ta en medicin. Väg för- och nackdelar. Du är expert på dig, så om du mår dåligt av en medicin ifrågasätt, be om ett alternativt och då gärna biverkningsfritt.
Hursom jag tog inte Levaxin som är den ENDA medicin som skrivs ut om man som jag har en underfunktion i sköldkörteln i Sverige. För OBS i andra länder ger man alltså alternativet.
Istället får jag på recept från en läkare på naturligt sköldkörtelhormon som kostar typ 800 kr burken. Och det kostar mig alltså 800 kr eftersom jag inte vill äta Levaxin i ett år. Jag skulle i och för sig kunna ljuga och säga att jag äter Levaxin i ett år, men hur skulle jag må?
Jag vill må bra och inte fortsätta att må dåligt för att jag kanske ska få NTD (naturligt sköldkörtelhormon) på högkostnadskortet.
Och jag tar två tabletter om dagen. Ni fattar redan vilken utgift. Det måste jag alltså ta ur min egen ficka. För i Sverige så måste du alltså testa att ta Levaxin i minst ett år innan nån läkare kan tänka sig att skriva ut alternativet.
Men de får alltså skriva ut det, men gör det inte.
Det här är en skandal.
En riktig skandal.
Och vilka tror ni drabbas av det här mest?
KVINNOR
Jag tror siffran är runt 400 000 som går runt med knas med sin sköldkörtel. Ta för fassiken oss på allvar och ta för böveln oss som vill ha biverkningsfria medel på allvar.
Hur jävla svårt kan det vara?
Ge oss möjlighet att få naturligt sköldkörtelhormon på recept UTAN att vi ska behöva prova Levaxin i minst ett år.
DET enda vi kan göra det är ju att göra vår röst hörd. Och ett fint och bra försök till det är gruppen #valfrivård på facebook. Gå med i den.
För det här är viktigt. Som det ser ut nu finns det politiska vindar som vill ta bort all möjlighet till att få välja just valfri vård. Om du har pengar kan du ju så klart alltid åka till ett annat land som utövar komplementär vård (dvs där man kan välja både och). Men då blir det en fråga om pengar och hur fräscht är det? Ska bara rika ha möjlighet att må bra.
Jag betalar också skatt för att få just bra sjukvård, men jag har inte valmöjlighet.
Jag är FÖR komplementär vård och jag vet att det skulle du också vara om du läste på om det.
Och även om det numera finns som ett sorts botbidrag där du kan dra av 5000 kr om du går på akupunktur, får homeopatisk behandling osv så räcker inte de 5000 kr särskilt långt om du får en sjukdom som behöver behandlas mer än låt säga ett ryggskott. För 40 år sedan skrevs naturligt sköldkörtelhormon ut i Sverige, sen var det någon som bestämde att Levaxin skulle vara enda medicinen. Vilket på allvar är förfärligt. Finns det någon härlig person som följer mig här på bloggen som har lust att skriva ihop en skrivelse till landstinget eller var man skickar det med namnunderskrifter från oss som vill ge oss möjligheten att få just den medicin som vi vill ha. Rätten att välja vård. Så börjar vi så. Jag kommer självklart att skriva under det upproret.

IMG_5625 Här är jag med Lotta och Victoria som driver podden Hälsosnack och LYSSNA HÄR på mig prata om lymfsystemet och alternativvård och att vi måste gå samman

1 reaktion på ”när blir man tagen på allvar?”

  1. Hej! Berätta gärna mer om hur man kan dra av 5000 kr för behandlingar. Vet inget om det, och det är nog fler som undrar. Tack för ditt engagemang som ögonöppnare för alternativa behandlingar! KRAM

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *