nej till stress, men ja till kompression

_MG_4947

Det här är ett samarbete med Medi.

Stress är en av lymfsystemets fiender. Stress är en folksjukdom och under stress tas inga bra beslut. Tänk vad många urdåliga beslut det tas på grund av alla stressade människor. Men vad är stress? Stress är inte bara att man jobbar för mycket, det är också alla tankar som far runt i huvudet. Oron. Den man kanske håller på ett helt liv med att försöka tämja. Att lära sig säga nej, inte bara till tankesnurret utan också i livet, är inte alldeles enkelt. Men det kan vara en bra början för ett stressfritt liv. Du kan börja med att säga nej till yttre krav, sådant du kanske tror att människor förväntar sig av dig, till exempel att låta det vara okej med dammråttor och en obäddad säng. Du får säga nej till värsta partyt eller släktkalaset om du känner att du behöver gå till sängs tidigare eller om du inte orkar socialisera. De flesta människor kämpar med att säga nej och stå stadiga i det. Att säga nej är min stora och svåraste stötesten. Till det yttre är ordet nej ett litet ord, men det ryms så mycket kraft i det där lilla ordet. När vi säger nej tar vi också en risk. Att vara en ja-sägare är enklare, men hon som säger nej kan bli utesluten ur gruppen och kan anses jobbig och negativ. Jag tänker ta den risken, vågar du? Från och med nu är det mer nej i mitt liv till saker jag inte vill eller orkar göra. Nej tack. Ur min bok Ett stressfritt liv som kom ut på Norstedts förlag 2016.

9789113073545_200x_ett-stressfritt-liv_haftad

Här hittar du min bok Ett stressfritt liv på
adlibris: KOLLA HÄR
bokus: ELLER HÄR

Så lyssna på din inre röst. Är det en stanna-i-sängen-dag, just idag? Eller är det en tack, men-nej-tack-dag? Börja lyssna efter dina inre nej, för vet du. Då blir JA-et så mycket mer ett JAAA.
De senaste månaderna har jag sagt JA till kompressionsstrumpbyxor. Kan typ inte vara utan, de hjälper mitt tröga lymfsystem att vandra från fötterna längs benen och upp mot groparna vid nyckelbenen, där ska lymfvätskan, som nu är renad tillbaka ut i blodet. Jag vet att många tycker att strumpbyxorna är dyra, men jag kan garantera att de håller bättre än vanliga stödstrumpbyxor. Jag har använt mina varje dag sedan oktober och hittills har inget par gått sönder.

På bilden har jag strumpbyxan Mediven Elegance i färgen Sierra. Och glöm inte att använda koden KARIN i kampanjrutan innan du ska betala för det ger dig 20 procents rabatt på valfri strumpbyxa i hela Medis sortiment. Bra va. HÄR HITTAR DU STRUMPBYXAN

Foto: Anneli Hildonen

1 reaktion på ”nej till stress, men ja till kompression”

  1. Ett välbehövligt inlägg.
    Jag är en ”nej” – sägare. Det i sig är rätt stressande precis som du skriver. Ibland försöker jag bli en ”ja”- sägare av just de anledningar du skriver men det går så där. Jag är för väl medveten om vad jag behöver prioritera. Så det jag tampas med är just den stressen du beskriver ett ”nej”- sägande kan skapa. Fint att du lyfte upp det. Bollen är rund ?.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *