cancerns efterskalv

Karin, ville bara säga att din text om cancerns efterskalv (M magasin maj 2016) för mig som anhörig var otroligt viktig om än jobbig att läsa. Min frus behandlingar och efterverkningar är i många avseenden en karbonkopia av dina erfarenheter, jag kände stor igenkänning och sorg men även kraft under läsningen. Ta hand om dig, jag önskar dig en fin sommar!

Så otroligt bra du berättar om vårat liv med BC. Detta reportage borde alla läsa vänner, sjukvård o folk i allmänhet. Känner igen mig så väl, en stympad kvinna både kroppsligt o känslomässigt sedan min BC-99 då 35 årig småbarnsmamma som från den ena till den andra dagen tappade allt. Lever med spridd BC sedan -02 = olika behandlingar i 17 års tid o alla dess biverkningar. Jag är glad o tacksam för livet men den känslolösa tomheten i kroppen är fruktansvärt ledsamt. Stor Kram o tack för din underbara artikel

Superbra skrivet! Har tagit upp detta med min läkare gånger många. Han är bra men när det gäller torra slemhinnor tycker han det är pinsamt… Till slut fick jag en remiss till en av ssk som var sexolog. Hon var super bra men det hjälper ju inte mina slemhinnor. Vill ha vanlig sex igen utan det gör ont!

Ovanstående är några av reaktionerna på min artikel i senaste M-Magasinkropp-cancer-8HÄR Jag försökte alltså länka till en pdf, men jag är så tekniskt obegåvad. Det jag skulle vilja är att min krönika kommer ut, helst till vården och eftervården. Kanske kanske lyssnar de. Så sprid gärna.

sid1
sid2
sid 3
sid 4

Ropen skalla, bra eftervård åt alla

4 reaktioner på ”cancerns efterskalv”

  1. Anne-Maj Carlstedt

    Tack för dina ord! Jag går igenom samma dvs. Bröstcancer en helvetets sjukdom!!

  2. Tycker att mycket saknas inom den svenska cancervården. Det fungerar med cellgifter, strålning om det nu är det rätta Någon rehabilitering har jag inte hört talas om. Överhuvudtaget saknas en helhetsbild. Inte heller lätt att stå ut med alla biverkningar som hormonmedicinen ger. Inte undra på att många slutar att ta den. Läkare och sköterskor borde veta mer om biverkningarna. Varje gång jag påtalar något problem kan de inte komma med något förslag om lindring eller verkar förvånade. Följaktligen får jag söka vård hos andra specialistläkare hela tiden såsom gynekolog, ögonläkare etc Slemhinnorna påverkas mycket av hormonmedicinen.

  3. Pingback: Tuttar till höger, tuttar till vänster – stå för din tutte, lev för din tutte – Tala Ohm Yoga

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *