lite svar på frågor

Oj över hundra förfrågningar om var jag köper mina oljor. Hur jag tar hand om mig, hur jag tänker. Wow, jag är så glad.
Måste skriva en bok till, helt klart…
Helt fantastiskt hur ett tv-inslag kan ha en sådan genomslagskraft.
Förlaget hade i morse fått mejl från internetbokhandeln Bokus som ville meddela att över 200 beställt boken direkt efter programmet. Helt fantastiskt. Jag är mycket glad och tacksam.

Mycket, mycket av svaren finns i min bok, så jag ska inte berätta allt här.
Men det flesta frågorna som jag har fått gäller oljorna.

Vad använder jag?
MOONSUN Jag tvättar ansiktet med Moonsuns cleansingoil. Jag torkar av oljan med en blöt tvättlapp i frotte. Efter det tvättar jag av vattenrester (ja, för vid det här laget vet vi att kranvattnet innehåller rester av läkemedel bland annat och det är inte så bra för huden), men jag tvättar av med Moonsuns ansiktsvatten. Efter det smörjer jag in mig med deras faceoil. Produkterna är extremt dryga och man behöver inte många droppar olja. De är tjejerna Mia och Jenny som gör Moonsuns alla produkter, eller snarare få produkter, de är noga med att varje produkt ska kunna ha fler användningsområden. Så egentligen behöver du inte alla de där extra produkterna som vi luras att köpa av de stora företagen. Jag har använt deras produkter i åtta år. Borde vara ett bevis på att de är bra.

Men man kan använda och boosta sig själv med andra oljor också.

SESAMOLJA Under hela cytostatikabehandlingen använde jag varje kväll sesamolja, som jag först värmde i ett vattenbad. Jag smörjde in mig med den varma oljan, innan jag gick in i duschen.  Om man tycker att sesamoljan luktar tråkigt, kan man köpa fina aromaoljor som ger lite lukt. Lavendel är fint, det är lugnande. Jag tycker mycket om patchouli och vanilj. Så det brukar jag blanda ner i mina oljor. Sesamolja använder man inom ayurvedan, och den har fin egenskap. Känns nästan som att man kramar sig själv. Särskilt när den är varm. Inom ayurvedan är det viktigt att man hettar upp oljan ordentligt, typ kokar den ungefär varannan vecka. En öppnad flaska med sesamolja blir jag ska inte säga dålig, men man måste just hetta upp den så att den kokar, för då lägger den sig inte som en hinna över huden. SEdan kan du ta lite varje gång och värma upp i ett vattenbad.

SOLUM OILNär jag var på Vidarkliniken, på en tre veckors rehabilitering precis när jag hade avslutat strålningen så fick vi varje kväll insmörjning av personalen. Det var helt fantastiskt. De använde oljan Solum Oil från Wala. Jag rekommenderar ett besök på Weledaapoteket i Järna, där har de allt i stort sett. De har en hemsida också, om man inte bor i närheten eller har möjlighet att ta sig dit.

AVOCADOOLJADe andra oljorna jag tipsade om är avocadoolja, som är helt fantastisk att smörja in sig med, alldeles särkillt nu när det så solfritt, kan man väl kalla årstiden… Den är bra för mörkhyade speciellt, då den innehåller mycket D-vitamin.

KOKOSOLJA Kokosolja är en superolja. Ha lite i topparna, smörj dig med. Och framförallt ät. Jag tar minst två matskedar kokosolja varje dag. Blandar in i min smoothie och en sked i min varma nötmjölk på kvällen. Och som jag sa i programmet, funkar bra som glidmedel. Tyvärr är ju de flesta glidmedel en massa skit i och jag har sett på en del hemsidor att tjejer som opererats för underlivscancer, ges tipset att ha Barnängens barnolja som glidmedel, det finns inget nyttigt i den oljan. Jag säger bara NO, NO, NO. Kan det bli mer fel. Ta lite kokosolja istället.

MANDELOLJA Mandelolja är ju en gammal klassiker. Jättebra. Man kan tvätta sig med den, amörja sig med.

Jag köpte mina oljor på Hälsa för alla, som har butiker runt om i Sverige. Det som är bra med dom är ju att de har en hylla med olika oljor, så man kan köpa mindre burkar och testa sig fram. Där kan man också hitta aromaoljor, så man kan få lite lukt på mandeloljan till exempel.

Det är ju faktiskt kemi, när det kommer till att blanda de bästa blandningarna. Jag tycker det är helt okej att under perioder använda till exempel bara sesamolja, eller bara mandelolja. Men vill man få till ett bra resultat är verkligen de här oljorna som Moonsun gör helt outstanding.Så jag rekommenderar dem varmt.

Här kan du boka boken på adlibris
Här kan du köpa boken på Bokus

5 reaktioner på ”lite svar på frågor”

 1. Tack för ditt snabba svar nu ska jag beställa Moosuns oljor. Ska bli spännande att läsa din bok när den kommer. Tack för hjälpen och varma kramar till dig//Rita

 2. tack Karin for alla dina svar. nu ska jag forsoka hitta allt detta i Montreal ….. kan bli svart eftersom Moosuns oljor finns nog endast i Sverige. Tack igen och jag ska givetvis kopa boken oxa/Agneta/Montreal

 3. Jag tycker inte att det är något problem med doften fr tex mandelolja, det är naturligt!
  Men Moonsuns produkter doftar underbart trots att det är bara naturliga ämnen.
  Jag hoppas alla småbarnsföräldrar förstår ditt budskap då barnens hud är känslig och så tunn. Mycket av barnprodukter innehåller hormonstörande ämnen.
  En bok till, snälla!

 4. Det var jättekul att se dig på Tv,så full av liv och bra råd om oljor-absolut hälsan själv! Rakt och ärligt om oljans verkan istället för en massa dyra cremer …oftast testade på stackars djur också.Ibland efter kemo så kliar det innefrån och ut i huden…kanske man borde äta mera olja och ha på huden. Jag ska prova när jag orkar.

 5. Vad kul att läsa och jag tror verkligen att detta är något då vi verkligen behöver minska på konsumerandet av krämer och annat som innehåller palmolja plus alla hemska kemikalier.
  När jag var liten så tipsade en läkare min mamma om att smörja in mig i sesamolja varje kväll då jag hade så problem med min astma. Det var 20 år sen 🙂

  Kram och krya på dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *