jag en vinnarskalle

Dagsform: Typ knarkig. Vaknade klockan ett, lyckades somna om och vaknade klockan fyra igen. Gick upp och la i en tvätt. Till yogan, men kroppen var som gummi. Gjorde andra serien, men kände mig inte alls särskilt stark, snarare väldigt mjuk. Lealös, men yogan var ändå skön, på ett annat sätt. Så trött, men kroppen ville inte sova. Fick mens, eller jag vet inte. Blöder lite, men inte mycket. Allt i min kropp känns bara märkligt just nu. Förstår inte riktigt min kropp, den kämpar, det gör den verkligen.

Ja, ni hör, jag är fortfarande knarkig. Skakig av kortisonet, är både knarkig och bakfull, bakfylleångest. Det här med cellgifter och hur de känns i kroppen, det är ingen lek. Det är som att jag har ett inre krig. Inne i mig dödas både det goda och det dåliga och allt jag kan göra nu är att välkomna giftet. Och lita på att det goda kan jag bygga upp, hjälpa att bli helt igen… sen.

Igår var en bra dag, en sån där bra dag som jag bara ville vara i. Inte skriva, bara uppleva. Så det blev inget inlägg då. Jag tog rast, rast från orden och upplevde istället. Yogade, mådde bra. Gick långpromenad med Karolina i skogen, å, vad jag älskar skogen. Å, vad jag älskar de höga bokträden, och trädens rötter som är så vackra. Djupa djupa rötter, bara andas in allt det gröna.

De här bilderna togs precis innan andra cellgiftsbehandlingen, då jag fortfarande hade hår på huvudet. 

Vi har det så härligt i vårt kollektiv. Tänk att jag lärde känna Karolina i mars i Goa, och nu bor hon här med oss och tar hand om min studio och allt, precis ALLT känns bara rätt. För mitt i all denna sorg, så har universum på något märkligt sätt ändå sett om mig. För svårt ska jag ändå inte ha det i den här kampen. Jag är så glad att jag orkar se de här ljusglimtarna. Att jag inte lägger mig ner och tänker, eller skriker varför jag.
Den tanken har inte ens kommit över mig.
Det finns ingen annan jag skulle önska det här, så jag kan inte säga varför jag?

Fick en bok skickad till mig igår från ett bokförlag. Bli en vinnarskalle. För ett par månader sedan skulle jag kanske ha kastat mig över den. Men där jag är idag, min dagliga kamp. Att överleva, vinna det här kriget, så blir de där råden så fjuttiga. Förlåt Olof som skrivit boken. Men han håller 200 föredrag om året, han blir rik på sitt koncept. Han stora sorg i livet var att han aldrig fick det där biljardbordet av sin pappa, som pappan lovat och det har sporrat honom. Haha, jag har inte läst hela boken, bara bläddrat. Det är knarkigheten i mig, som säger det här. Förlåt Olof, jag ska lusläsa boken på riktigt. Men det där med att bli en vinnarskalle, kan verkligen ha olika utgångspunkter.
Vad är att vara en vinnarskalle?
För ett par månader sedan skulle det kanske ha varit, nåt helt annat. Men idag finns det bara en enda tanke i min vinnarskalle och det är så klart att vinna det här kriget. Gå hel, möjligtvis lite skakad och kantstött, men levande ur det här.
Jag är ju en björk, en björk med djupa rötter.
Jag må vara liten i rocken, en liten tuva. Men inte mycket stjälper denna tuva.

6 reaktioner på ”jag en vinnarskalle”

 1. Skickar kärlek & värme.
  Vill också dela Bok-trädets visdom:
  Att betrakta världen är att betrakta dig själv.

  Jag ser världen. Världen är jag.
  Växternas Språk – Solöga

  Kärlek & Solsken
  Savita

 2. … givetvis vill Björken också 'tala' sin visdom till dig;

  "Du behöver närhet, ömhet och värme.
  Visdom; Jag öppnar upp mitt hjärta. Jag tar emot närhet och ömhet."
  Växternas Språk – Solöga

 3. Hej, jag känner inte dig men läste din blogg. Att vara en vinnarskalle är att vara precis som du är. Att se till det positiva och använda den känslan och den energi den ger, till att bekämpa "det onda" Vad än det onda är… Massor av kramar till dig från mig.

  /Ingela

 4. Jeg sender deg varme tanker fra Norge. Jeg kjenner deg (desverre) ikke, men har flere av dine bøker, som har vært en stor inspirasjon for meg i min yoga. Det du skriver i bøkene og ikke minst dine bilder, gjør yogan til en god greie – uten prestasjon uten krav – bare noe godt:)
  Jeg følger din blogg, du kjemper en tøff kamp men har enda evnen til å se de fine ting i livet. Du er imponerende. Jeg er glad for at du har Karolina hos deg. Jeg var så heldig å møte henne i Goa sist vinter på yogaretreat med Maria Boox. All mulig varme og kjærlighet til deg<3

 5. Hej,
  Hamnade på din blogg:) All kärlek o styrka till dig i din resa mot frihet<3.

  Bok och behandlingstips. Resan av Brandon Bays

  Kärlek!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *