meningen med livet – Sofia

Namn: Sofia Norén

Ålder: 35 år

Yrke: Yogalärare

Familj: Norea 9 år, Moltas 4 år

Bor: Hägerstensåsen

Vad är meningen med livet?

– Jag har ingen aning egentligen.  För mig är det att skapa en mening med att leva det här livet just nu. I varje nu. I den här kroppen jag bor i. Att inte ta livet för givet. Att påminna mig varje dag om magin i att bara få finnas till. Att skapa en intim relation till mig själv. Gå djupare och våga utforska vem jag är. Bortom alla idéer om vem jag är. Möta andra människor och se vem jag blir i varje möte. Jag tror inte att jag i detta liv kommer förstå meningen med livet. Jag tror inte det är meningen heller. Det kanske inte finns så mycket att förstå. Inte med huvudet. Men uppleva. Vara närvarande. Öka min medvetenhet gör att jag blir mer närvarande och då blir upplevelsen så mycket större. Utan att behöva förstå.  Jag ställde frågan till min dotter o fick svaret: att få uppleva kärleken! Jag kan bara hålla med. Älska så mycket det går.

Känner du dig nöjd med hur ditt liv hittills utvecklats?

– Det är först nu jag börjar se att jag faktiskt kan påverka mitt liv helt och fullt. I vilken riktning jag vill att det ska gå. Å, ena sidan. Och den insikten känns lite skrämmande… Jag börjar bli mer försiktig i vad jag ber om.  Å, andra sidan försöker jag följa med i det som presenterar sig. Vart livet bär mig. Bortom min kontroll. Att luta mig tillbaka och känna djup tillit i att det som ska komma kommer, när jag är redo. Så jag känner stor tacksamhet i allt jag fått uppleva så här långt. Alla resor och äventyr,  alla fantastiska människor som ryms i mitt liv, att jag bor på en trygg plats. Även om den just nu är lite väl kall och mörk. Jag arbetar med min dröm och den växer hela tiden.  Jag har helt fantastiska barn som är mina allra största lärare om och om igen. Så, ja. Jag känner mig nöjd! Och nyfiken på vad som komma skall!

Vilken är din livsfilosofi?

– Sökandet efter sanning har följt mig genom hela mitt liv. En inre längtan att komma nära det som är sant. Och sanningen förändras hela tiden. Skiftar och tar mig ännu djupare. Men längtan är konstant. Den har blivit min väg. Så min livsfilosofi är att vara så sann som det är möjligt att vara just nu. Inför mig själv och andra. Och där skapa en trygghet så att andra också vågar vara sanna. Mitt redskap är kärleken. Den stora kärleken som rymmer allt och alla. Utan krav och förväntningar. Den kan bara bli större.
Om du skulle ge en ung tjej ett råd, vad skulle det vara utifrån din egen erfarenhet av livet. Vad skulle det vara?

– Jag har tittat på gamla bilder på mig själv för att försöka minnas lite hur det var. På ett sätt känns den unga tjejen fortfarande väldigt närvarande. Men nu har hon en lite äldre och kanske visare guide med sig. Det känns svårt att ge något råd som ska passa alla. Vad jag skulle vilja säga till mig själv som cirka 15 åring är: Att du är helt perfekt precis som du är! Sluta jämföra dig med alla andra och våga gå din väg! Även om det inte är samma som gruppens. Det kommer bli lättare. Du är inte ung för alltid. Så njut av att vara ung nu! På ditt sätt. Ta plats. DIN plats. Det är din rätt! Och Du är sedd! Du är vacker! Du är helt fantastisk! Jag älskar dig!!!

1 reaktion på ”meningen med livet – Sofia”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *