kvinnlig avundsjuka

jag skulle vilja att vi pratade lite om den. Hur tänker ni kring det? På den nära kvinnliga vänskapen där avundsjukan kanske pyr. Kompisar, eller en själv som har svårt att kredda sin väninna för att den är avundsjuk? Kompisar som tycker att ens väninna får för mycket uppmärksamhet, att det går för bra på jobbet. Att hon har det så lätt med kärleken. Att hon är så snygg, smal och har så mycket pengar. Ja, ni fattar. Hur tänker ni? Vad har ni för tips och råd? Hur visar sig kvinnlig avundsjuka? Har du råkat ut? Har du själv känt dig avundsjuk. Här lite inspiration:

https://www.aftonbladet.se/relationer/a/1kql3l/avund-far-kvinnor-att-motarbeta-varann

2 reaktioner på ”kvinnlig avundsjuka”

  1. Anne Lemmetty Åkerlöf

    Har råkat ut för det – minns en del och några gånger har det väl passerat. En kollega blev chef över mig. Vid ett möte frågade hon alla om åsikt. När jag talade om (sa svaret) avbröt hon mig och sa att jag skulle hålla tyst. Tror att jag upplevdes som hot mot henne. Min syster som jag haft en livslång varm relation med, beskyllde mig en dag inför andra att jag förnedrat hennes enda son som är homosexuell. Hon var arg på mig och är det kanske fortfarande efter 5 år. Jag tror att det låg avund bakom hennes reaktion. Hon hade tagit många år på sig innan hon accepterat homosexualiteten själv. Jag har aldrig haft problem med homosexuella och har flera vänner som är det. Min gamla vän har alltid stöttat mig vid sjukdom o dy. När jag efter min hjärnblödning började friskna till, blev hon arg på mig och sa upp bekantskapen. Vid alla dessa jobbiga händelser har jag gått in i mig själv för att rannsaka om det varit mitt fel. Omgivningen har alltid sagt att felet legat hos motparten. Jobbigt, men förmodligen sant!

  2. Jag tror att en del av avudsjukan ligger i att få medhåll men på fel grunder.Hålla med fast man tycker olika. Att använda sig av ett tydligt språk med att säga att jag tycker eller jag har en uppfattning om att du tycker ….kan minska otydligheten i att berömma eller ge kritik. Jag är med i en företagar grupp där vi varit väldigt tydliga med vad vi vill ha i vår ”skogstyrelse” i kommunikationen innan vi lägger ut våra ord. Vi ber om att bli lyssnade på, få råd, tips. Funkar fanastiskt bra! Jag tål kritik mycket bättre nu eftersom allt handlar om hur jag uttrycker mig och vad som uppfattas utåt! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *