oktober den kidnappade månaden


Oktober är en månad som jag både ogillar och gillar. Gillar för att det är en fantastisk höstmånad och den väcker min längtan efter långa höstpromenader i skogen. Men jag direkt ogillar oktober för att det känns som att Cancerfonden lagt beslag på den månaden. Kidnappat den i sitt namn. Allt blir rosa. Jag kan inte handla i en affär utan att expediten frågar om jag inte ska ha ett rosa band också. Nej, jag vill inte ha ett rosa band vill jag bara skrika. Jag har haft cancer. Jag vill inte bli påmind varenda dag under oktober månad om denna vidriga sjukdom. Jag vill inte heller känna mig som jag är en elak jävel som säger NEJ varje gång jag ”erbjuds” det här rosa bandet. Ungefär som att rosa bandet tar bort cancer, minimerar risken och hjälper oss… Ni som följt mig över tid vet att jag inte direkt gillar Cancerfonden. Jag har skrivit om min tankar så många gånger vad gäller Cancerfonden tidigare i bloggen. Jag säger NEJ till cancer OCH jag säger NEJ till Cancerfonden. Varför? Jo, för att jag tror tyvärr att cancer är en inkomstkälla för vissa, eller om man kan vara så krass och faktiskt ifrågasätta alla de här pengarna som är i omlopp. Den mastodonta marknadsföring som Cancerfonden gör under oktober månad. Läs gårdagens blogginlägg från Food pharmacy – en rosa oktober.

Men framförallt läs Cancerfondens tidigare vice ordförande Lars Bern uppmaning. Han om någon har haft insyn. Eller vad säger ni?

Inga pengar till Cancerfonden!

105
105