Do you have a problem in life?


Älskar den här skylten. Constant reminder. Den får mig alltid att längta till Indien. Det är nåt med den indiska livsfilosofin som får mig att varva ner. Hitta mitt lugn. Min ro. Om en månad är jag där och yogar för min yogalärare Sharmila Desai Hon är magi. Snart så är jag där i hennes yogasahala och jag kan tillåta mig att bara vara. Att landa. Å vad jag längtar. Just nu sitter jag på ett hotellrum i Göteborg. Igår hade jag workshop för nästan femtio kvinnor om knipandes konst. Jag skojade på Instagram och kallade mig för handelsresande i Knip. Men det är lite så  det känns just nu. Jag flänger runt i Sverige och har föreläsningar och workshops. Mötena är alltid underbara, men det är den där extratiden, hänget i ett hotellrum, på en perrong i väntan på ett tåg. Det är så där lagom kul. Jag har precis fått ett meddelande om att tåget tillbaka till Stockholm är försenat. Jag måste nu tillämpa mitt tålamod. Men jag vill bara hem. Jag har jobbat så hårt den senaste tiden för att betala för misstag jag gjort. Lite som att jag orkar inga motgångar. Inga svårigheter. Just nu är det tufft, men det ska bli bra. Prinicipen är alltid: Do you have a problem in Life?  Hur man hanterar det. Hur man låter motgångar äta sig in i en. Eller om man släpper och går vidare. Jag jobbar på det. Hur tar du hand om dina motgångar? Har du lätt för att säga nej, stå upp för det du känner? Det du behöver? Hur blir du när du känner dig överkörd? Vaknar reptilen i dig, eller blir du en våt fläck?

Vet ni efter att jag skrev det här inlägget. Tog jag mig ner till tågstationen och lyckades med konststycket att hoppa på ett tåg som skulle gått från stationen 7.29, men som kom iväg först kl 9. En halvtimme före mitt eget tåg. Nån däruppe vill inte jag ska känna mig övergiven. Och när jag öppnade min mejlbox så hade jag fått ett mejl från Sharmila. Tack Universum att du ser över mig.

3 reaktioner på ”Do you have a problem in life?”

 1. Elisabeth Layza Hällås

  Och jag tackar varmt för ditt arbete. Jag lärde ut lymfmassage till mina yogaelever i morse. Jag har lyxen att ha ett yogapass i veckan för mina kollegor. Och idag inledde vi med lymfmassage. Jag önskar dig ett lugnare tempo och att du lutar dig tillbaka och njuter av väl utfört arbete.
  Ett av mina favoritord är Å T E R H Ä M T N I N G
  Kram Layza

 2. Lisa amsköld

  Tack Karin för du delar med dig och påminner om att vi alla har saker att kämpa mot och att vår inställning till det motiga i livet påverkar i alla högsta grad. Älskar din skylt! ?

 3. Just nu känns det som hela universum är emot mig. Svårt att sluta oroa sig när allt går fel. Fast ditt inlägg fick mig att tänka till. Ska nog också jobba mera på att släppa taget. Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *