hörrni TACK

Oj, jag blir så rörd. Sitter på tåget på väg hem från Vänersborg där jag hållit i knipworkshop för 44 kvinnor. Workshopen arrangerades av Lena Helmersson som är yogalärare och barnmorska.

IMG_3924

Älskar, älskar att ha barnmorskor och gynekologer med i mina workshops. Det blir så dynamiskt och vi lär av varandra.
För jag är säker på att den dagen vi har ett omkomplext förhållande till vårt underliv. Där vi också gillar vårt kön, jympar den i form av knipträning. Så blir också våra ja starkare och våra nej mycket tydligare. Vi har en sån kraft mellan våra ben. Sån kraft.
Så sträck på dig kvinna och våga ta plats i din egen kropp.
Knipkunskap borde höra till allmänbildningen. Ett eget ämne på jympan för unga tjejer.Så bjud in mig ni som utbildar jympalärare, så ska jag uppmuntra er hur ni kan prata om denna skitviktiga muskel, pc-muskeln. För siffrorna är tyvärr alldeles för tråkiga. Siffror som tena tagit fram att var tredje kvinna över 35 år har någon form av inkontinens. Det skulle inte behöva vara så.

La ut en text och bild på instagram, om min hudvård och har nu översköljts av så mycket snälla ord. Fina Malins blogg

Hörrni, tack. Tack.

Ni anar inte vad glad jag blir. Kände mig lite orolig när jag stack ut hakan igår vad gäller mina tankar om Rosa månaden. Så denna härliga fantastiska uppmuntran. TACK!!!

IMG_4817

Sommaren 2013, jag fotograferades av @ahildonen för min bok #friskochstrålandehypånaturligväg Om hur man kan älska tillbaka sin kropp som varit under belägring. Dels av en sjukdom. Och som är full av ärr men främst att hitta tillbaka till det privata. Jag kommer ihåg varenda hand och hur de tog i mig när jag var just i vårdens händer. Jag kunde känna om de tyckte jag sjåpade mig. Jag kände deras stress. Men så klart kände jag den där snälla handen. Den empatiska klappen när jag fått en spruta, gjort en jobbigt behandling. Jag har fått knäppa upp min skjorta, ta av min tröja o visa min numera skeva kropp inför främlingar. Det gör nåt med en och kan i värsta fall skapa en distans till sin egna kropp. Så jag smörjde min trötta kropp. Hade mitt egna lilla spa hemma. Tog hand om varenda kvadratmeter av min hud. Jag är inte perfekt. Men vet nu man får gilla sig själv. Att gilla sig själv är aldrig på bekostnad av någon annan. Jag är den vackraste blomman i min trädgård och jag har aldrig haft gröna fingrar. Men den här blomman vårdar jag ömt. Jag gör mina egna oljor. Just nu är favoriten mandelolja som jag droppat benzoin och patcholi i. Vips bästa tänkbara godluktande kroppsolja. Billigt och bra!!!

3 reaktioner på ”hörrni TACK”

  1. Skulle vilja skriva en lång kommentar om hur viktig du är och har varit under min resa med bröstcancer. Den har inte varit lång i tid resan alltså men så mycket jag har växt som människa och så mycket modigare jag har blivit. Du är en av dem som har varit en ledstjärna och ofta har jag tänkt; ”hur kan hon veta vad jag går och funderar på just nu?” Tack för kraft, mod, sårbarhet och styrka!

    Kram till dig finaste Karin för att du delar med dig så generöst! <3

    Lizette

  2. Jag har precis fått mitt besked och känner också precis som du med Rosa bandet! En affärsmöjlighet för många, men är det ärligt? Heja dej att du skriver så!

  3. Heja Dig Karin!!! Tack för du sprider kunskap om detta, om yoga och om äkta hälsa. Tack från en medsyster.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *