ut med skiten

På landet.
Det är så underbart att jag kan åka på busskortet hela vägen ut. I morgon kommer Anneli och vi ska fotografera både för tidningen Topphälsa och för Amelia. Jag älskar huset härute. Vi använder det som vår studio och hittar nya fina vinklar och vrår. Och jag älskar att jobba med Anneli, ja, det vet ni kanske vid det här laget. Kanske vill hon avsluta arbetsdagen i vår underbara bastu.

I mitten av juli införskaffades vår fantastiska infraröda bastu ifrån luxway. Jag har längtat så efter att bada bastu, men inte känt mig mogen att gå iväg och basta på badhus enbröstad. Känner mig inte riktigt redo för det. Vore det inte en bra ide, om badhus med härliga bastuar hade vipkväll för bröstcanceropererade, ja, nu under oktober månad. Så vi kan få bada loss och slippa folk som tittar ogenerat på våra ärr. Bara en tanke.
Jag hört så mycket gott om bastu med infrarött ljus och just det hittar man ju inte på badhus, tyvärr. Tydligen finns den här typen av bastu på den flesta hälsohem, eftersom de är så effektiva. De går liksom djupare in i kroppen. Jag vill ju bli av med alla gifter som jag fått i mig i samband med min cancerbehandling och eftersom jag har så svårt att svettas av min natur. Har alltid haft svårt att svettas, ja, då kommer ju inte skiten ut. Inte på riktigt. Men oj, vad jag svettas när jag IRbastar. Ut med skiten bara.  Och huden blir rosig. Infraröd bastu är också bra för hjärtat, blodcirkulationen. Kanske är bastun också en av anledningarna till att jag inte har vatten runt hjärtat och att allt det där vattnet som jag hade lite för mycket av, och som gjorde att det gjorde ont i alla leder, nu är borta.  Jag kan bara se fördelar med den här bastun. Det enda lite småsvåra, var själva ihopsättandet. Det är lite Ikeakänsla över bastun som kommer i bitar. Men vi fick ihop den till slut. Det tog lite längre tid för oss, men så är varken jag eller Ray särskilt tekniskt begåvade. Nu står den i vårt ”slarvrum” som vi nu bestämt ska bli vårt gym. Så himla lyxigt. Här har vi min yogamatta, pilatesbollar, några hantlar och våra kettlebells. Och nästa investering ska bli ett riktigt sånt där tyngdlyftarsätt. Jag ska kicka igång mitt hjärta. Men kettlebells får duga tills dess.
Här kan du läsa mer om IR

I går fick jag ett mejl från en av deltagarna på Yogaretreatet. En av dem som blev väldigt förtjust i min lille trasselsudd till hund. Hon åkte hem och köpte en liten dvärgpudelflicka. Jag förstår henne.

det är svårt att motstå den här pojken. Han letar sig in också i stängda hjärtan. Jag har sett det. Han är som ett enda stort läkande hjärta. Bästa medicinen. Kärlek i en hund. Jag och Pino önskar Helena och hennes familj en massa pudelkärlek.

Här kan du läsa om IRbastu

2 reaktioner på ”ut med skiten”

  1. Titti Dahlin

    Hej! Jag funderar på at köpa IR-bastu och har läst din blogg. Är du fortfarande nöjd med bastun när det gått några år?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *