inget gott som inte har nåt ont med sig

Jag är så ledsen. Vill bara gråta och gör det också. Jag vill ju bara bli klar. Börja leva mitt liv. Ta hand om min stackars kropp som kämpat så hårt. Som en krigare i strid. Jag såg fram emot en sommar utan behandlingar och mediciner. Min fria sommar.
Och nu efter dagens sjukhusbesök på Thorax tappar jag det helt.
Jag är så ledsen. Nästan lite uppgiven.
Inget gott som inte har något ont med sig. För så känns det. Livet är orättvist. Så inihelvet orättvist. Jag fick bort cancern, men Herceptinet som jag var tvungen att ta i förebyggande syfte, jag visste det. Kände det, men ingen sa till mig att min hjärtpump gått ner. Att de såg det redan vid förra undersökningen. Nu visar det sig att jag har hjärtsvikt, att den sjunkit. Och doktorn som först verkade lite trevlig, men när jag sa att jag inte ville äta mer mediciner eftersom jag är rädd för alla biverkningar. Av helt förklarliga skäl, det är ju biverkningarna av herceptinet som gjort att jag fått hjärtsvikt. Näe, då blev han barsk och sa typ; Nu tar du den här medicinen punkt.
Om man känner mig så vet man att det är helt fel sätt att övertyga mig. Dessutom tycker jag att han var alldeles för nonchalant mot mig och vad jag varit igenom det senaste året. Han behandlade mig som om jag var en liten bimbo. Jag har ingen lust längre att sitta en kvart med en läkare, som jag aldig träffat tidigare och sen ska de skriva ut mediciner till mig som kan förändra och förstöra en massa i min kropp, som om det inte vore nånting. Och efter allt jag redan varit igenom. Jag vill inte ha fler biverkningar. Jag vill bli frisk nu!
Någon sa att det dör 4000 människor i Sverige varje år av feldiagnosticering. Och då undrar jag vad siffran är på alla sjukdomar som vi fått på grund av att vi tagit den medicin som vi ”tvingats” ta för att bli friska. Och då borde man skriva friska med modifikation.
Förra sommaren hade jag cancer. Den här sommaren hjärtsvikt. Nej, nu får det vara nog.
Jag har fått Bisomyl och Candesartan Orion utskrivna och om man läser biverkningarna så är det inte kul. Så nu vill jag inte äta de här medicinerna, men vem kan jag prata med om mitt hjärta?
Kan hjärtsvikten försvinna?
Kan jag träna upp hjärtat?
Finns det några alternativa behandlingar?
Vem är bästa hjärtläkaren i Sverige?
Ska jag se till att få en second opinion, men i så fall var?
Om det är någon som har erfarenhet av hjärtsvikt, och allra helst om du lyckats vända det med hjälp av alternativa behandlingar, snälla mejla mig. Mejla mig privat om du inte vill skriva här . Mejla mig på yogavita@telia.com

Jag går ju på AAAkliniken, de hjälper mig med min axel och att återställa balansen i min stackars kropp. Mycket handlar om att stärka njurarna. Tydligen hänger njurar och hjärtat ihop. Och med de här medicinerna som jag fått utskrivna är bland annat njursvikt en biverkning man kan få. Vem vill ha det, också? 
Idag på AAA-kliniken jobbade vi med tjocktarmen och blodcirkulationen bland annat. Några akupunkturnålar på min framsida och på magen och jag var helt knallröd och kände verkligen hur cirkulationen ökade. Ska jag våga lite på att jag kan få bukt på hjärtsvikten med akupunktur?

 Jag känner mig så liten och ensammast i världen med alla beslut. Lita på din röst säger jag till mig själv gång på gång. Och min röst säger nej, ta inte medicinerna. Men så finns en liten annan röst, den rädda rösten som är så rädd för att ta fel beslut, göra fel som  är så där rädd att det känns som inget i världen kan göra henne lugn.

4 reaktioner på ”inget gott som inte har nåt ont med sig”

 1. Bästa Karin

  Jag vet inte heller hur du ska göra men det verkar konstigt att du ska äta mediciner som du får biverkningar på hjärtat av??? Jag är oxå en sån person som inte vill göra som läkaren säger och jag tycker de brukar förstå. Jag tänker att hjärtat är en muskel som borde gå att träna upp.I morse lyssnade jag på ett av mina favorit program, kropp och själ. Goggla, lyssna sök efter en privat läkare. Jag var till en hjärtläkare i en förort norr om sthlm kommer inte i håg villken. Men han var bra.Sök Karin, du finner. Hör av mig om jag kommer på vem han var. Kram Birgitta

 2. Hej,
  hjärtsvikt förbättras av motion, dags att börja jogga!
  Q10 har visats i studier förbättra pump förmågan samt selen och magnesium.
  D-vitamin tar du redan.
  Nu läkare, Gerhard Wikström på Uppsala Akademiska är en av landets bästa på hjärtsvikt.
  Danderyd hade en bra läkare, David Mörtsell men jag tror han jobbar i Uppsala sen något år. David är en mycket trevlig människa som jag själv hade velat haft som läkare.
  En lindrig hjärtsvikt är inget att förstöra sommaren för, Karin. Du kommer att träna upp hjärtat och återfå ditt flås.
  Ta Pino på power walk och testa stavgång i backar, mycket bättre än mediciner.
  Deppa inte, det här klarar du!
  Stor stärkande kram från sjuksköterska som följer dej.

 3. Karin!
  Vilken hemsk situation! Jag tycker absolut att du åtminstone ska få en second opinion, men vet tyvärr ingen bra hjärtspecialist.
  Jag har läst på lite om detta på pubmed.org nu, sidan där man kan söka på all publicerad forskning. Sökte på trastuzumab och breast cancer, har du testat att göra det? Om jag förstår studierna rätt verkar det som om hjärtsvikten inte brukar bli bestående, utan gå tillbaka.

  Men Fass beskriver det så här:
  "Behandling med Herceptin kan påverka hjärtat. Din hjärtfunktion kommer därför att kontrolleras före och under behandling med Herceptin. Om du utvecklar tecken på hjärtsvikt (t ex otillräcklig pumpning av blod från hjärtat) kan du behöva avbryta behandlingen med Herceptin."

  Och läkarsidan internetmedicin.se säger:
  "trastuzumabbehandlingen skall avbrytas om hjärttoxicitet uppträder"

  I en annan sammanfattande text, en uppsats där fem studier har granskats, refereras till en studie där det sägs att "72 patienter fick avbryta behandlingen med trastuzumab på grund av hjärtrelaterade problem."
  Där stod också: "Risken för hjärttoxicitet och hjärnmetastaser är ett stort problem vid trastuzumabbehandling. Dock finns studier som visar att hjärtproblemen är reversibla hos majoriteten av patienter med metastaserad bröstcancer som behandlats med trastuzumab. Fler studier och längre uppföljningstider behövs för att undersöka detta. En mer påvisad biverkningsrisk av hjärtproblem har visats i de fall där patienter har fått kombinationsbehandling innehållande antracykliner. Därför är det viktigt att fler undersökningar görs gällande andra alternativ av cytostatika för kombinationsbehandling "

  Med tanke på det tycker jag absolut inte att det är fel av dig att få en second opinion, även om det bara blir för att förhoppningsvis få träffa någon som lyssnar på dig! Det kan kanske också vara lättare att fatta ett bra beslut då.
  Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *