Sverige ligger inte

Aftonbladet har gjort en sexundersökning, den första omfattande på 17 år. Statistiken talar sitt språk. Vi har inte tid för relationen, vi har inte tid för varandra. Vi har inte tid för sex. Läs Peter Kadhammars kolumn i Aftonbladet, äh läs hela undersökningen Sverige ligger inte
 Vi har allt, vi vill ha allt, alltså materialmässigt. Vi visar upp våra tjusiga hem i tv och tidningar. Totalrenoverar allt. Lägger ner hundtatusentals kronor på ett nytt kök som vi också rent statistisk ändå inte tillbringar mer tid än en kvart om dagen. Det snurrar på alldeles för fort. Vi hinner inte med vårt eget tempo.
Det går åt fanders med relationerna. Inte konstigt tänker jag.
När det är stressigt runt mig. När jag har mycket på jobbet. Eller har orostankar om att inte kunna försörja mig, så haltar relationen.
Jag är inte någon bra vän eller partner eller förälder eller matte, eller syster eller dotter. Jag hamnar lätt i den snurren.
Det är svårt att stå emot.
Ibland upplever jag att det snurrar extra fort i Stockholm. Att liksom stressen är värre här. Så säger många som flyttar ifrån och bort. De säger att de fått mer kvalitetstid med sig själva och sina nära när de flyttar bort. Ibland undrar jag om själva Stockholm ligger på en sån där, vad heter det nu katt…, ni vet där man inte bygger en kyrka. Det är inte fengshui, utan det är nåt med energier. Hur som snurrar det fort i Stockholm. Och uppenbarligen också i resten av Sverige eftersom vi har mindre sex nuförtiden. Men vi har också mindre tid för det vi behöver mest. Närhet och våra relationer.

Det var en av anledningarna till att jag för två år sedan skrev Yogaerotica Här kan du köpa den. Vi måste jobba med våra relationer, ta dem på allvar. Det är ett varje-dag-jobb. Ett investerande. Jag tycker att den här boken är så himla bra. Ja, jag är verkligen nöjd med den, tyvärr har den inte fått så mycket uppmärksamhet. Den ligger på ett litet förlag. Det är lättare att komma ut om en bok ges ut på ett stort förlag.

Här är sajten Yogaerotica

Nej, nu måste jag sluta. Nu ska jag gå med familjen på kalas. Umgås. Men jag känner mig lite nervös, för det är flera som jag inte träffat sedan jag blev sjuk.

3 reaktioner på ”Sverige ligger inte”

  1. Tänker du på currylinjer och currykryss …?

    Mycket snurrar väldigt fort. Jag tänker ofta på det. Vi måste alla se till att stanna upp i det oerhört snabba tempot. Stanna upp och se hur det är vi vill leva. Njuta av det som är och inte hela tiden söka efter mer och mer och mer …

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *