tredje gången gillt?

för en månad sedan fick jag corona. Då kändes det som att det var lindrigt. Jag höll mig ändå hemma två veckor eftersom jag fick de restriktionerna. Så i förrgår ville jag unna mig lymfmassage, dvs en månad efter att jag blev sjuk. Ganska direkt svarade kroppen, inte på det sätt jag önskade. Det kliade i hela kroppen och det blev utslag på min friska arm. ”det är väl nåt som ska ut” en ganska vanlig kommentar. På natten vaknade jag av en fruktansvärd huvudvärk och att min lymfödemarm gjorde så ont. När jag vaknade på morgonen hade jag först 38,8 som ökade till 40 grader. Ringde sjukhuset och berättade att jag haft rosfeber två gånger tidigare. De tyckte jag skulle åka direkt till akuten. Vilket jag gjorde. Jag fick ligga på akuten från kl 07-15 utan någon behandling. Det är så uppenbart att det är ett hårt tryck på sjukvården just nu och jag känner mig dum som måste nyttja vården just nu. Men rosfeber kan bli farligt om det inte behandlas.

Nu har jag fått antibiotika intravenöst i ett dygn snart. Men det är nåt som inte riktigt stämmer, det ser inte ut som rosfeber utan mer som blåsor. Så har det inte sett ut de andra gångerna jag insjuknat. Då hade varit mer fält. En snabb googling ger mig det HÄR I England som förövrigt verkar vara snabba på att se mönster och alternativa behandlingar där vill man att just hudutslag ska ingå i de vanliga symptom som Covid ger. Tydligen är det vanligt att barn får hudutslag och här i den här undersökningen har sjukvården gått ihop sig med dermatologer. Så bra initiativ.

Det här är ett shoutout som jag hoppas ni sprider vidare. Unna dig ingen massage om du haft covid. Vänta. Virus är lurigt. Och som någon skrev till mig ett riktigt skitvirus. Men det är som att det ligger där och lurar för att kasta sig över dig när du inte är på topp. Och vem är på topp nu?

Och om du som jag behöver ta hand om ditt lymfödem gör egenvård. Gör lättare strykningar eller varför inte skaka loss? LYSSNA PÅ SKAKA LOSS RÄDSLAN

Varför bilden? Två gånger fick jag möjlighet att vara på Vidarkliniken som Anna Starbrink (liberal) såg till att lägga ned. Tänk om Vidarkliniken hade funnits nu, nu när ”staten” ska behöva ta hand om så många med biverkningar efter Corona. Men en stor del av min bok om lymfsystemet OMSTART FÖR EN STARKARE RENARE OCH FRISKARE KROPP togs i Vidarklinikens fantastiska lokaler och omnejd.

4 reaktioner på ”tredje gången gillt?”

 1. Ingalill Johansson

  Hej! Har precis haft något liknande. Är testad positivt sedan två veckor och har varit rejält dålig. För några dagar sen exploderade huden och efter kontakt menade läkare att det sannoliktvar en reaktion på långvarig virusinfektion. Såg ut som nässelfeber och hon behandlade det med antihistamin och cortison. Som tur är lanade det av sig själv inom två dagar. Gott att ha cortisonet till hands om det skulle blossa upp igen. Ett j-a skitvirus sa även min läkare.
  Så bra att du skrev om detta. Vi behöver alla veta vad detta inflammatoriska skittillstånd ställer till med.
  Allt gott! Krya på dig och oss!❤️🤒❤️

 2. Ingrid Nilsson

  Ja du som jag saknar Vidarkliniken. Var där efter cancerbeh. för tre år sedan. Det är ju sånt omhändertagande som behövs i dessa tider. Men jag är så tacksam fortfarande för min vistelse där. Hoppas du blir frisk snart.

 3. Hej Karin. Så roligt att du nämner skakning. Håller själv på med Sensing Yoga (yogaform som är ny som är gjord efter all ny forskning om bindväv) – intuitiv yoga där vi pandikulerar och skakar och spiralar med fantastiska resultat på smärta. Jag jobbar med smärtbehandling och kompletterar detta till alla kunder. På mina yogaklasser, är yogalärare, har jag helt gått över till Sensing. Helt fantastiskt! Hoppas du mår bättre. Krya på dig! Med värme/Pernilla

 4. Sandra säll

  Galet är även att vidarkliniken står ju kvar med sängar och allt. De erbjöd landstinget att de kunde gå nyttja deras lokaler nu i början på covid då de bara står tomma och att man i princip bara behöver bädda om men … de tackade nej .
  Antagligen för att de inte vill ha något alls med Vidarkliniken att göra. Även då det nu bara handlande om lokal🙃

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *