bli klimakteriesmart

så där. NU har jag samlat ihop och lagt in länkar till alla avsnitt i Kvinnoliv som sänts om Klimakteriet. Och som en del av din kunskap, in och lyssna på de här olika rösterna om klimakteriet. Bli klimakteriesmart helt enkelt!

Och hörrni, Vad passar inte bättre än min hyllning för den här tiden som jag spelade in för några år sedan.

https://www.facebook.com/590757811090346/videos/903434936489297/

Avsnitt 10: OM KLIMAKTERIET -Vad är det egentligen som händer i kroppen när klimakteriet dyker upp? Och hur gör man för att må så bra som möjligt före och efter menopausen? Jenny Koos är fertilitetsexpert och sexualhälsorådgivare. Och enligt henne finns det en hel del saker man kan göra för att försöka passera klimakteriet så smärtfritt som möjligt.

Avsnitt 11: FRIHETSTIDEN”Något har hänt med mig sedan mensen drog. Det är som att det där vilda i mig slagit rot. Ett nytt sorts mod och självförtroende. Som att jag först nu blivit riktigt förbannat, skönt vuxen” Emma Hamberg

Avsnitt 12: PERIMENOPOWER – Pratar vi för mycket om klimakteriet? Så länge som många kvinnor lider och mår dåligt av sin övergångsfas, hur kan något då vara slutpratat? Hur tar man sig igenom klimakteriet om man har problem? För Katarina Wilk som är hälso- och medicinjournalist började det med sömnproblem och slutade med att hon skrev boken Perimenopower.

Avsnitt 13: DEN VISA KVINNANS TID– Hur vi ser på klimakteriet, är kanske vad vi väljer att se. Tina Lindgren är sjuksköterskan som blev barnmorska som också jobbar som yogaterapeut. Hur upplever hon det är att vara på väg in i den visa kvinnans tid? Och får sjukvården mer pengar om man vårdar en man än om man vårdar en kvinna?

Avsnitt 14: KAOS I KVINNOHJÄRNAN – Befinner du dig i en känslomässig berg- och dalbana? Känns det som att du håller på att tappa greppet och bli tokig? Mia Lundin som bl a har skrivit boken ”Kaos i kvinnohjärnan” delar med sig av sin 25-åriga erfarenhet inom kvinnohälsa och reder ut begreppen kring hormoner.

1 reaktion på ”bli klimakteriesmart”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *