syna smörjan

jag är en av flera jurymedlemmar Organic Beauty Award I maj 2019 på Green Beauty Day ska vinnare koras i allt från bästa nattkräm till bästa kroppsolja. Det är ett härligt, ganska oljigt och framförallt krämigt uppdrag kan jag meddela. Men det är också ett hedersamt uppdrag: ”Organic Beauty Awards syftar till att få fler att upptäcka och använda naturliga, ekologiska skönhetsprodukter. Effektiva produkter som samtidigt är bra för användarens hälsa och välmående helt enkelt. Produkterna som anmäls till ’OBA’ genomgår en gedigen process för att sålla fram de absolut bästa naturliga, ekologiska skönhetsprodukterna. Produkternas kvalitet säkerställs – en kvalificerad jury testar produkterna under drygt tre månader och experter granskar produkternas påverkan på vår planet.”

Förra veckan rullade jag hem en låda med de produkter som jag ska testa. Ju mer jag tänker efter så är OBA (Organic Beauty Award)  ett väldigt bra initiativ som utmanar den snabbt växande skönhetsindustrin.  Under åren 2011 till 2015 skedde en ökning av skönhetsvård i Sverige från 1127 miljoner kronor till 1806 miljoner. Hur det ser ut idag hittade jag inga siffror på, men industrin lär ha ökat. Det intressanta är hur stor del av den här industrin som på riktigt har miljövänliga produkter i alla led eller hur? Jag vet att naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter fortfarande är en väldigt liten procent av hela skönhetsindustrin. Det vill jag verkligen ska ändras.

För visst är det toppen om vi kan börja se över vårt slentrianflygande, köttätande och att vi ser till att sopsortera. Men till syvende och sist är det nog just vår dagliga konsumtion av olika produkter som förmodligen inte skulle gå igenom en miljökontroll. Tänk på allt från tandkräm till schampo som du använder varje dag och kanske inte bara en gång om dagen, utan flera. Johnson & Johnson äger en stor del av skönhetsindustrin. Nu får de stå till svars för att man hittat Asbets i babytalk

In och lyssna på Kvinnolivs avsnitt om hudvård med eminenta Lena Lociale: Här hittar du avsnittet: Huden och smörjan och avsnittet:  Huden och psyket In och lyssna för det angår dig. Jag lovar.

1 reaktion på ”syna smörjan”

  1. Bra? Syna innehållet. Det är få produkter som är naturliga o det är vad vi gör o äter(för det är mat) som är viktigt. Står själv bakom en helt naturlig produkt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *