once you go green, you will never go back

Du lyssnar väl på min podd KVINNOLIVI senaste avsnittet Tarmen och sockret med Ann Fernholm så pratar vi bland annat om hur sockret påverkar vår kvinnohälsa. Du måste lyssna. Det är ett så viktigt och intressant avsnitt. Visste du att var fjärde svensk drabbas av fettlever och det var en av sakerna som vi pratade om bland annat.

Så läser jag det här: Spenat kan motverka fettlever Och hur får man i sig mycket spenat på en och samma gång? Jo, genom att juica grönt. I min grön drink har jag: Spenat, romansallad, selleri, ingefära, gurka och citron. Jag pressar ner allt i min kallpress. Just nu finns många både mer avancerade och enklare ute på marknaden. De kan heta kallpress, slowjuicer osv. En slowjuicer är förövrigt en jättebra julklapp.

Efter att ha läst artikeln i Aftonbladet blev i alla fall jag inspirerad. Har inte juicat grönt så där frekvent som tidigare. Men nu kanske jag till och med gör min 21 dagar till ett lättare och friskare liv-detox Du har väl min fina bok som kom ut 2015? Det är som en livstilskokbokdär jag vill få dig att äta börja äta så kallat Clean Eating. Boken är utformad som en detoxguide i 21 dagar. Men den kan lika gärna ses som en inspirationsbok. ”Once you go green you Will never go back”. Haha, här kom jag på en bra slogan. Men sanningen är att när man börjar känna av hur härligt man mår av att dra ner eller helt sluta äta socker och istället vräka ner spenat och andra mörkgröna grönsaker i allt man äter och dricker. Ja, vem vill sluta? Det är ju känslan av att må bra i sin kropp man hela tiden eftersträvar. I alla fall jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *