smärtrehab

Jag är inte emot medicin, men är inte det här märkligt? En 22-årig tjej får 60 olika mediciner utskrivna på ett år. Man tänker att läkaren borde funderat på nåt annat redan efter tionde receptet. Mitt förslag är ju att Rebecka fått komma till Vidarrehab.

På Vidarrehab, som tidigare hette Vidarkliniken och som är antropologernas sjukhus i Ytterjärna, har man väldigt framgångsrikt och i många år jobbat med smärtrehabilitering. Läs här om forskaren Torkel Falkenbergs forskning på smärtpatienter. Han har jämfört resultatet på smärtpatienter som fått vård på Vidarrehab och den vanliga landstingsvården. Siffrorna är förbluffande och jag tycker det är så märkligt att man inte fångat upp det medialt. Sjukskrivning efter vård på Vidarrehab har gått ner bra mycket mer än i den offentliga vården, men framförallt så har medicineringen halverats. Tänk om Rebecka fått den vården. Tänk om den antroposofiska vården kunde uppgraderas, borde inte siffrorna tala för det tänker jag. Torkel Falkenberg har också forskat på stresspatienter, där också  resultaten var mycket goda. Från forskningen: Efter integrativ vård mot smärta på Vidarkliniken halverades förskrivningen av smärtläkemedel för de patienter som vårdats. Patienter i vanlig sjukvård däremot nästan dubblerade sin användning. Det visar en unik studie publicerad i den ansedda tidskriften PLOS One. Gå in och läs studien. Och när du läst den, så ska du också förstå att vi i Stockholm har ett landstingsråd, Anna Starbrink som på ett mycket märkligt sätt verkar föra en personlig vendetta på Vidarrehab. Hon tar bort anslag, vilket gör att få kan komma dit. Människor som vill och behöver. Det är helt galet. Vill hon inte att människor ska bli friska, slippa sjukskrivningen och minska på sina mediciner? 

1 reaktion på ”smärtrehab”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *