Vad drömmer du om?

Vad hade du för drömmar när du var barn eller när du var yngre?

Eller vad drömmer du fortfarande om att få göra?

Jag har ju alltid älskat djur. Jag ville bli bonde och veterinär. Idag drömmer jag om att volontärarbeta. Om att ha möjlighet att ta emot fosterbarn. Jag skulle vilja utveckla en hudvårdserie helt fri från skit. Jag skulle vilja ägna ett år till att gå på konstskola och bara måla. Jag vill lära mig måla med oljefärg. Jag drömmer om att skriva en bestseller. En roman som jag sen kan leva på avkastningen av i resten av mitt liv. Jag trodde länge att jag skulle jobba med film. Jag läste både filmvetenskap och film&tv-kritikkursen på universitet. Jag gick Stockholms filmskola och drömde om att bli filmregissör. Saker som sker i livet är ofta slumpmässiga, att man liksom hamnar där man hamnar. På Kulturvetarlinjen hade vi 10 veckors praktik. Jag gjorde min praktikplats på Bullen och blev sedan kvar på tv. Mina filmdrömmar omvandlades till att bli journalist. Och det har varit superkul, så klart. Men jag hade en dröm som jag inte fullföljde. Så idag drömmer jag lite om att få jobba på en filmproduktion. Skulle vara så kul. Tänk att få jobba nära en regissör du tycker är super och vara med när en film växer fram.

Så vad drömmer du om?

Men jag är så stolt över det jag gjort hittills. På mitt fina kontor Lilla huset på Puckeln har jag den här skrytväggen. Ändå lite härligt. Men även om man har en skrytvägg kan man drömma om andra saker som ett hus vid havet. Mer fritid i livet. Fler husdjur. Gröna fingrar och ett växthus som dignar av alla grönsaker som du lyckats driva fram. Så berätta vad drömmer du om.

 

 

4 reaktioner på ”Vad drömmer du om?”

  1. ? du har ju uppfyllt många av dina drömmar…?
    Jag drömde om att bli journalist länge när jag var liten… men rättades liksom in i det vanliga ledet… ekonom! Nu har jag gått i väggen flera ggr med efterdyningar o yogan har stöttat mig. Drömmer om att kunna ha en (bra )lön från företaget o må bra. Sluta kämpa o leva i flöde…få hjärnan lugn

  2. Drömmer om att jobba mindre för att få mer tid att vara ute i naturen och allrahelst i fjällen. Drömmer om att flytta närmare fjällen så att jag kan vara där oftare. I fjällen känner jag mig hel…

  3. Just nu drömmer jag om en hel natts sömn. Lider av svettningar varje natt. Det är femte hösten som jag har det så. Hoppas på att hitta rätt hjälp. Annars har min dröm varit att få ha ett skapande arbetet. Allra helst vill jag illustrera böcker. Måla bilder till berättelser. Eller skapa kläder. Få bestämma över min tid så att jag kan vara i naturen och kunna ha en hund. Hinna med mig själv och inte sälja bort mitt liv till andra. Jag har ett bra jobb som jag älskar men inte friheten som jag längtar efter. Naturen, kreativiteten och djuren. Frihet från att passa tider. Tack för din fina blogg. IngaLill

  4. Så imponerad över vad du gjort och gör så här långt!
    Just nu drömmer jag mest om att få sinnesro – att kunna oroa mig mindre, känna mig riktigt glad i själen och trygg.
    Så jag kan fokusera mer på att förverkliga mina drömmar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *