surkålens dag

 

idag är det surkålens dag. Det är faktiskt hälsocoacherna Victoria Carinci och Lotta Lagerqvist som infört det som en alldeles särskild dag. Vilket jag tycker är jättebra. De driver också podden Hälsosnack

Kan vi prata lite om surkål. Som jag älskar surkål. Försöker äta en matsked surkål varje dag. Har en burk på jobbet och en hemma, så jag aldrig missar. Ibland är det till och med det första jag äter på morgonen. Mjölksyrabakterierna(probiotika) som finns i surkål och andra fermenterade grönsaker håller oss friska. De hjälper kroppen att ta upp mer av vissa livsnödvändiga vitaminer och mineraler.

Så sugen på att införskaffa höstens bok om fermenterat och syrat Kimchi och kombucha

 

2 reaktioner på ”surkålens dag”

  1. annette hansson

    Hmm surkål det låter minsann inte så gott men lovar att jag ska prova det med öppet sinne. För vem vet? Jag kanske gillar det.
    Kram annette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *