vad kan jag göra

Jag har som alla ni andra tänkt mycket på det här med hur vi nyttjar och utnyttjar vår värld. Det är så lätt att lägga över allt ansvar på någon annan. Att politikerna ska bestämma. Och absolut det finns jättemycket som man kan göra politiskt.
Men vad kan jag göra? Den frågan har snurrat i mitt huvud.
Jag har en tid funderat över just det.
Jag läser mycket om vad flygresor gör, särskilt de långa.
Därför har jag bestämt mig för att sluta med yogaretreat utomlands.
Jag har två inplanerade i höst. Det blir mina sista.
I oktober åker jag till Italien med en yogagrupp och i november har jag tio dagars yogaretreat i Indien.
Jag säger inte att jag aldrig kommer att flyga men jag kommer inte aktivt ta med mig en grupp till en annan del av världen.
Och jag vet att det kanske finns några samarbetspartners som blir lite sura på mig nu. Men jag är öppen för retreats/yogaläger som man kan ta sig till med båt och tåg.
Jag hoppas så klart att fler tänker som jag. Att fler ifrågasätter sig själva och den konsumtion vi har. BLI MEDLEM med Naturskyddsföreningen. De är så bra och skriver så intressant och viktiga artiklar.

Och när jag tänkte på det här som mest kom den här debattartikeln som ett tecken från ovan.DÄRFÖR BLIR JAG RIKTIGT OROLIG AV VÄDERREKORDEN

Här kan du kolla hur du ligger till på ditt:KLIMATKONTOT

14 reaktioner på ”vad kan jag göra”

 1. Vilket bra ställningstagande Karin! Toppen.
  Fjällen har många fantastiska platser för yogaretreats. Jag har själv stuga i Fjällnäs i Härjedalen. Där finns Fjällnäs resort, ett underbart litet ställe med litet spa och ett rum som gjort för yoga, tror de kallar rummet för Aula Capella.

  https://www.fjallnas.se/sv/

 2. Pernilla Regenius

  Åh så glad jag blir. Jag vill gärna åka tåg med dig någonstans! Tack för att du finns – du är ett föredöme för mig som yogalärare. Kram på dig!

 3. Pingback: ringar på vattnet – Karin björkegren jones

 4. Karin Ekström

  Jag är med i fb-gruppen ”Jag flyger inte – för klimatets skull”, och där diskuterade vi för ett tag sen yogavärldens många och långa flygresor. Så nu delade jag det här inlägget där, och det gav så många glada och tacksamma reaktioner! <3

 5. Linda Wolski

  Hoppfullt att läsa! Någon sa att yogavärlden kanske är den svåraste att förändra när det gäller flygandet, men visst borde flyg vara det första och enklaste att avstå om man med ahimsa menar ickevåld i ett djupare och mer allomfattande perspektiv.

 6. Såååå bra! Det behövs människor som du som vågar ta ställning i flygfrågan… Jag hejar på dig!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *