omstart för en starkare, renare och friskare kropp

omstart

Jag är så stolt över min senaste bok OMSTART SOM DU HITTAR HÄR; klicka hem och jag är så glad och tacksam för alla fina experter på sina områden som generöst delat med sig av sina råd.

Jag skrev boken eftersom jag upplevde att vi med lymfproblematik inte får/fick den information vi verkligen behöver och vill ha. För att jag tröttnade på att bemötas av de som jobbar med lymfproblem på sjukhus och de lymfrehab som landstinget remitterar till, att flera haft en tråkig inställning till mig när jag kom med mina problem. Att jag bemötts med att jag är typ fåfäng och borde acceptera mitt lymfödem.
Men det här är väldigt viktigt.
Trots att jag överlevt cancer och trots att jag är tacksam för det, så har jag rätt att vara precis lika fåfäng som vem som helst. PUNKT.
1/4 som genomgår bröstcancer får lymfödem. Borde man inte rimligen då ta reda på varför vissa får lymfödem och andra inte? För jag tror att man kan få bort svullnad och när ni hittar det så tror jag att fler kommer att hålla sig friska.
Lymfsystemet är så oerhört viktigt i vår kropp och jag kan på allvar inte fatta varför man inte ägnat lika mycket tid till forskning på det som man gjort på blodkärl och hjärta.
För blodcirkulationen är hjärtat pumpen.
För lymfcirkulationen är det djupa andetaget tillsammans med diafragman och bäckenbottens påkopplande som är själva pumpen.
Men hur mycket tid läggs på att informera kvinnor och män om hur viktigt det är med att veta när pc-muskeln är aktiv och när den är avslappnad?
Och hur mycket tid ägnas i forskning på andetaget, som är vårt bränsle. Eller att informera människor om hur de ska andas rätt och djupt i sina kroppar?
INGEN.
För det finns så mycket som man kan göra själv om man får informationen.
Och det som jag tycker är det allra intressant. Det är att jag inte EN ENDA GÅNG fått någon information om andningen och vikten av koppla på bäckenbotten på någon av de lymfrehab som landstinget betalar för. Är inte det märkligt?
Det är ju det som är pumpen för lymfsystemet.
Man brukar lite skojsigt kalla lymfsystemet för kroppens sopgubbar. Som städar och fixar. Och många vill få bort sina celluliter och kanske är det därför som det anses fåfängt.
Men vi vill ha flöde i vårt lymfsystem. Vi vill inte ha stopp. Vi vill att lymfan ska igenom de viktiga tvättinrättningarna där lymfan filtreras och renas. Varje dag jobbar lymfan med olika attacker som att bryta ner infektioner men också cancerceller som dagligen passerar i lymfan. Vi vill få upp vätskan till de viktiga lymfstationerna, lymfnoderna där de tvättas och bryts ner.
Så att få igång lymfsystemet, ja det kan vara både fåfängt men framförallt för mig är det typ allt. Jag vill aldrig få cancer igen. Därför vill jag att mitt lymfvatten ska flöda lätt igenom hela kroppen.
Att gå på lymfmassage är dyrt.
Jag skulle önska att jag som har problem kunde få det subventionerat av landstinget. Därför är jag för Valfrivård där vi som är patienter kan välja den vård som är bäst för oss. Gå med i den grupp som finns på Facebook som heter just Valfrivård. För tillsammans är vi starka och kan kämpa för rätt vård för den som behöver den och införa komplementär vård, dvs där man kan kombinera klassisk skolmedicin med zonterapi, lymfmassage eller vad just din kropp behöver.

Och du vet väl att jag åker landet runt med min lymfworkshop. Du hittar vart jag åker HÄR på min hemsida Gå in under fliken kurser. Imorgon ska jag till Alingsås och nästa helg hittar du mig i Gävle.

Det finns mycket som vi kan göra själva för att få flöde i lymfsystemet. Därför har jag skrivit boken. Jag får så många mejl från tjejer och det är så kul att så många märker skillnad när de till exempel börjar göra sin egenvård. Eller gör nåt av alla de olika saker/tips och råd som du kan hitta i boken. Kolla bara här på några fina omdömen om boken jag fått:

”Den här boken önskar jag att jag kommit över för 17 år sedan, då mitt – som jag senare skulle förstå var – primära lymfödem började ge sig tillkänna. Omstart ger en fantastiskt initierad och samtidigt lättfattlig introduktion till lymfsystemet, eventuella komplikationer samt såväl förebyggande som vårdande insatser. Här får man konkreta tips och förslag på hur man kan förfina sin egenvård, samt ett gäng goda recept till livs. Vet ni – det funkar också, jag har inlemmat såväl andningsövningar som lymfrensande drycker i min dagliga rutin med följden att *ödemet minskat* i omfång! Och så är den förbaskat snyggt förpackad, in i varenda detalj”

”En perfekt bok för alla oss kvinnor med ödem, innehåller kunskap,tips o pepp när orken o lusten ibland vacklar! Så glad att jag köpte den Karin delar med sig av sina egna erfarenheter o ger inspiration vilket ger en lust att jobba på med lymfan varje dag vilket är ett måste o det funkar!”

”En bok som ger kunskap och hopp när man drabbats av bröstcancer. Men också öppnar ögonen för hur viktigt det är att vårda och ta hand om sig själv när man inte mår bra, oavsett orsak. Detta var precis vad jag behövde.”

”Omstart är en väldigt inspirerande, lättläst bok med massor av bra information om hur man på enkla sätt kan hjälpa sitt lymfsystem må så bra det bara går. För det är ju så att när vårt lymfsystem inte fungerar som det ska blir det lätt stagnationer i kroppen, slaggämnen blir kvar och bildar inflammationer som på sikt ger värk. Detta är det väldigt få som känner till tyvärr. Så, läs denna fina bok och lär dig allt om lymfsystemet. Din kropp kommer tacka dig. Det har min gjort!”

”Omstart är en inspirerande, härlig, snygg och faktaspäckad bok om, vårt ibland bortglömda, lymfsystem. Tips, råd och fakta i en lagom blandning. Vackra och glada bilder! Läs och lär på ett lustfyllt sätt!”

”Väl skriven, bra beskrivning på hur en kan hjälpa sig själv att må bättre!
Kommer att vara en stor hjälp/stöd i mitt jobb som lymfmassör, perfekt att visa kund.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *