örter, häxkalender och ayurveda

I förrgår gick jag till en ayurvedisk läkare och han satte min dosha. Jag har ju gjort några ayurvediska konsultationer sedan jag första gången var i Indien, 2001. Och faktiskt också haft olika doshor. Just nu är jag Kapha-dominant med Pitta-inslag. HÄR KAN DU LÄSA OM KAPHA Hm allt stämmer verkligen inte, men det är väl mitt inslag av Pitta, som förändrar. Jag är inte särskilt långsam och jag tar sällan sovmorgon, utan skjuter snarare upp ur sängen. Jag har ju också läst flera helger för att bli ayurvedisk hälsorådgivare. Jag blev ju inte klar, en cancersjukdom kom emellan…
Men det här med örter är verkligen nåt jag gillar. Så nu har jag börjat att äta Rasayan. Ja, man får ta seden dit man kommer. Men det är så härligt för här handlar så mycket om just örter, ja överhuvudtaget vad du hittar i naturen. Vi dricker te på citrongräs, eller kummin och ingefära och vi dricker kokosnöt.

En annan som gillar örter och växter är min kompis Hella Nathorst-Böös som skrivit de fina böckerna Häxans trädgård och Häxans hus. Nu har hon gjort en jättefin väggkalender för ett magisk år. Och jag fattar inte hur jag ska lägga upp de fina bilderna som finns på hennes hemsida. Du hittar länken här nedan.

kalender-haxans-tradgards-vaggkalender-2018-magisk-vaxtkraft-varje-dag-1_1024x1024@2x

Hellas väggkalender kompletterar våra vanliga högtider med våra urgamla hedniska högtider – de som firades förr när vi följde årshjulet och naturens växlingar. Som superbonus ger kalendern astrologisk information varje dag, skriven av Sveriges populäraste astrolog Margareta Hedin. MIN FAVORITASTROBLOGGARE Med kalendern följer även en nyckel till hur du kan använda astro-informationen både inom odling och i din egen vardag. Den fungerar som en grundkurs i astrologi för dig som vill lära dig mer. Dessutom ingår tolv månadskort med extra läsning: läkeväxtkurer, recept, historiska anekdoter och magiska ritualer.
För 10 kronors rabatt, skriv koden YOGAVITA i rutan för rabattkod vid betalning, eller följ länken genom att KLICKA HÄR

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *