stolt foliehattanhängare

IMG_8029

Självklart finns det ett allvar bakom den här bilden. Det allvaret hittar ni i mitt förra inlägg här på bloggen jag säger Voff till skeptikerrörelsen VOF Läs det inlägget och se filmen.

Jag kan på allvar inte förstå att det finns någon eller några, eller en hel rörelse som vill motarbeta möjligheten att vi i Sverige också ska ha den möjligheten. Det som många andra länder redan använder sig av väldigt effektfullt nämligen integrativ vård, dvs att man kan få blanda behandlingar skolmedicin med alternativa behandlingar som zonterapi, homeopati osv.
Målet måste väl ändå vara att göra människor friska. Leva längre.
Eller?
Vad är målet för den svenska skolmedicinen?
Förlåt men jag börjar undra.
Är målet att göra oss beroende av medicin? Som i sin tur ger oss biverkningar så vi måste ta medicin mot det.
Jag kommer ihåg nån farbror för typ 40 år sen som sa: Håll dig borta från sjukvården. Jag kommer ihåg att jag tyckte han var konstig. Vaddå hålla sig borta från sjukvården.
Idag förstår jag vad han menar.

När andra länder inför integrativ vård som en möjlighet, dvs att också få den subventionerad som vi får skolmedicinen så finns denna lobbyverksamhet som Föreningen vetenskap och folkbildning som i åratal bekämpat allt som är alternativt. Det är ju helt fasansfullt hur de tror sig vara någon sorts riddare som ska rädda det dumma folket som enligt dem måste räddas. Ombildas, folkbildas eftersom vi är så korkade att vi tror på att det kan finnas andra alternativ än det skolmedicinen erbjuder. Google och vårt resande ut i vida världen har öppnat ögonen på många. Det finns alternativ. Det finns andra vägar. Svensken väljer annorlunda, men enligt VOF förstår vi tydligen inte bättre.
Deras tankegångar, deras manifest har strategiskt och effektfullt liksom rotat in sig i media och spritt sig till vanliga människor.
Sånt gör mig så rädd.
Och förbannad.
Egentligen borde de startas en #metoo rörelse också vad gäller det här. För mig är det ett sorts övergrepp att faktiskt inte ha möjlighet att välja den vård man själv vill och känner verkligen hjälper en.

Så många läkare och forskare jag i mina dagar intervjuat som off Record berättat vad de äter för olika kosttillskott, vilka alternativa behandlingar de själva gör men inte kan prata om i intervjun. Hur många läkare, sköterskor, forskare etc som jag träffat i väntrummen hos homeopaten, akupunktören, zonterapeuten med flera. Hur många har inte kommit på mina yogaklasser och velat lära sig mer om andningen? Om hur man lyfter sin bäckenbotten eller för att veta mer om lymfsystemet. Det som min sensate bok handlar om.

Nu får ni för fassiken börja samarbeta med den alternativa vården. Undersökningar visar ju att svensken vill ha den möjlighet.

Och om man är sugen kan man alltid läsa det och förfasa sig om det finns nån sanning bakomLäs här om vof och skeptikerrörelsen från vaggan till

4 reaktioner på ”stolt foliehattanhängare”

  1. Pingback: Karin Björkgren Jones efterlyser ett #metoo för "foliehattar" | Kurera.se

  2. Bravo! Vill gärna bli del av en #foliehattsmetoo för alternativa vårdval – helt galet sjukt som Sverige hanterar detta idag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *