vård ska ges med evidens…?

Börjar morgonen med att läsa nyheter, hittar en artikel som för mig vidare till ANNA STARBRINKS BLOGG För er som inte vet så är Anna Starbrink sedan 2010 landstingsråd och gruppledare för Liberalerna från 2014 i Stockholms läns landsting. Om man följt henne ett tag så förstår man också att den här människan gillar inte alternativmedicin.
”Alternativmedicin river upp starka känslor. När Stockholms läns landsting meddelande att vi inte tänkte förlänga ett avtal med antroposofiska Vidarkliniken därför att vi inte anser att de lever upp till kraven blev det startskottet på en intensiv debatt. En mailbombningskampanj startade och en medial granskning och diskussion tog fart. Ur mitt perspektiv har min uppfattning – att vård ska ges med evidens – stärkts under den här perioden”
Så avslutar Anna Starbrink sitt inlägg i sin blogg.

Innan jag fick cancer 2012 tänkte jag väl inte så mycket på vården, eller hur det kan vara för en person som är helt hänvisad och i händerna på just den. Att det inte finns några alternativ som man alltså kan få på högkostnadskortet. Att man är ”tvungen” att göra som läkaren säger som att ta den medicin som hen skriver ut och göra de ingrepp som just den läkaren föreskriver. För vad finns för alternativ? Är det vårdval? För mig fanns inga alternativ när onkolog, kirurg och sköterskan satt framför mig och chockade in mig i vårdplanen för mig. Det fanns en underton i det de sa, att om jag inte gjorde som de sa skulle jag dö. Så kan man alltså göra/säga om man jobbar på ett sjukhus. Man kan chocka patienten. Jag ville inte dö. Jag hade heller inte ekonomi att ta mig till en alternativklinik i Tyskland. Jag trodde att jag måste göra som vården sa annars skulle jag dö.
Att jag sedan fick en massa biverkningar på grund av alla cancerbehandlingar. Biverkningar som jag med hjälp av alternativvård (med många många tusenlappar som jag själv betalt) läkt eftersom sjukvården inte är bra på att städa upp sina egna misstag = biverkningar. Ja, det räknas tydligen inte. För när jag gjort alla cancerbehandlingar så tog vården sin hand från mig och lämnade mig med hjärtsvikt (som jag läkte alternativt) och lymfödem som jag försöker läka alternativt eftersom jag inte tycker att lymfterapin som erbjuds inom sjukvården hjälper.

Men jag kan inte annat än tänka har vi inte tydligt sett och läst om mutade läkare LÄS HÄR. Läkare som skriver ut stora doser morfin (1500 tabletter) till patienter som senare tar sitt liv, ultragyn som opererat kvinnor i onödan LÄS HÄR Det här är bara den senaste veckans nyheter. Om man börjar luska i felmedicineringar, feldiagnosticeringar och felaktiga ingrepp som resulterat i att patienten avlidit, får men för livet etc ja, då blir väl listan väldigt lång.

Om man i ett land som Sverige har nåt som heter vårdval, så tänker jag att man som patient måste få välja. Om jag vill blanda traditionell sjukvård med alternativ ska jag ha möjlighet till det.

Ni vet att jag utbildat mig till lymfmassör. När man går utbildningen på Axelsons tar man emot klienter. En kvinna jag behandlade hade lymfödem i båda sina ben. Hon berättade att hon opererats för gynekologisk cancer. De hade tagit bort livmoder och äggstockar. Det resulterade i lymfödem som biverkning. Men det var bara det att det visade sig att de gjort fel. Hon hade inte cancer.

Hon gjorde som sjukvården sa. Hon opererades och här är hon nu med ett lymfödem. En biverkning på en cancerbehandling som hon alltså inte hade behövt. Och precis där tog sjukvården handen från henne. Vad hände med vård ska ges som evidens, tänker jag.

Fy fan för bakåtsträvare som Anna Starbrink.

6 reaktioner på ”vård ska ges med evidens…?”

 1. Usch ja, håller fullständigt med dig, bakåtsträvare. Sjukvården och läkarna idag är så fyrkantiga när det gäller behandlingar. Blir man sjuk blir man väldigt utlämnad. De skulle aldrig kunna tänka sig att gå utanför boxen. Jag har sett det på nära håll I tre år nu. Pappan till mina barn som jag inte är tillsammans med men som dock är far till mina barn har blivit hjärnskadad och ligger som en senil man och ett kolli idag (49 år gammall). Jag anser att en hel del av skulden är sjukvårdens. Han var ett unikt fall fick man höra. Varför provade man inte andra alternativ som finns men som är tabu I Sverige. Han har epilepsi och fick ett jätteanfall som de inte kunde stoppa. Han fick sövas ner och ligga I respirator ett bra tag innan de vågade väcka honom igen. Jag har så klart läst på om detta och hittat en hel del alternative behandlingar de hade kunnat prova istället för att trycka I honom 12 olika epilepsi tabletter när han väl var vaken igen. I vissa fall har behandling med Ketogen kost hjälpt eller en viss olja som har använts som man knappt vågar nämna för det är sån tabu på det. Men behandla med en massa andra droger är ok, då sponsrar man läkemedelsindustrin. Blir så trött

 2. Anna Lindholm

  Ja men det var väl det mest korkade jag hört!
  Lyssnade precis på ett youtube klipp med Dr John McDougall där han förklarar att i USA har läkemedelsbolagen köpt upp all dokumentation och olika forskningsrapporter gjorda genom åren vilket gör att det är läkemedelsbolagen som bestämmer vilken forskning som ska lyftas fram, och vilken som ska hållas undan. Med dagens teknik har vi möjlighet att ta reda på sanningen om vi vill. Anna Starbrink är felinformerad som de flesta i dagens samhälle. Har hon tur kanske hon tänker om den dagen hon blir sjuk.

 3. Ja, fy fan. Det är så sorgligt. Vilket program el vilken bok tar upp alla dessa misshandlade människor ?

 4. Tack för att du skriver om detta Karin! Vårdvalet i Sthlm handlar bara om vilken skolmedicinsk klinik/läkare du kan gå till, inte själva behandlingen. Ja de chockar och skrämmer oss till medicinsk lydnad, jag kan inte heller se det på något annat sätt. Har själv lagt ut säkert 150 000 kr i alternativa behandlingar av min autoimmuna diagnos, på för mig självklara alternativ till ”medicinens” giftiga bromsmediciner.

 5. Ann-Gerd Johansson

  Tack Karin för att du engagerar dig och finns där för alla oss andra vars röst inte hörs. Dumprar en pärla och jag önskar dig allt gott i framtiden, tack och kram Ann-Gerd

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *