är kanske anfall bästa försvar?

Saker jag tänker på.
Idag verkar det som att vara en person som är pro alternativmedicin är detsamma som att vara en galning. Ungefär som att man är fundamentalist och lite dum i huvudet.
För hur dum i huvudet kan man vara, hur mycket hokus pokus tror man på om man kan tänka sig att tro på att homeopatmedicinen, eller akupunktursessionerna som faktiskt hjälpte dig mot hjärtsvikt, bröstböld, influensa, öronåkommor, oro bara för att nämna några grejer? Som fick bort ditt onda. Nu använder jag den alternativa medicinen för att bota mitt lymfödem, det som sjukvården säger är kroniskt. Det vill säga aldrig kan försvinna.

Nej, nej, det kan inte stämma. Du bara tror att det hjälpt. Jag har hört så mycket dumt som att
det är inte vetenskapligt bevisat och de finns allt för många kvacksalvare som skor sig på sjuka, det är ofta de påståenden eller påhopp jag får om jag i vissa kretsar nämner att jag är pro integrativ medicin.
Oftast tvingas man försvara ALLA som överhuvudtaget jobbar med alternativmedicin och alla de misstag de kan tänkas ha gjort genom historien. För det är precis det. Man får liksom inte en chans att berätta att det alternativa hjälpt mig på många sätt. Det blir så trist och framförallt orättvist. den traditionella sjukvården står liksom alltid oemotsagd och behöver typ aldrig stå till svars för felmedicineringar läs här

Jag vill bara börja med att säga att jag inte är emot den traditionella sjukvården. Inte är emot den kunskap och de bemötande jag fått av de braiga läkare och vårdpersonal genom åren. Men jag har också mött kvacksalvare inom vården. Det vill säga klassiskt skolad vårdpersonal som man ibland kan undra vad gör ni här. Svär ni inte eden om att i första hand göra oss friska, eller svär ni eden om att göra oss beroende av medicinering i resten av våra liv?

Som det ser ut i dag är den enda vård som erbjuds just traditionell. Men jag fick några siffror upplästa för mig. Ska ta reda på vem som gjort undersökning. Men jag tar risken. Den visade på att 70 procent var positiva till integrativ vård, dvs en vård där man blandar både och.
76 procent av kvinnorna var positiva.
Undersökningen visade också att 45 procent av de utfrågade hade någon gång tillämpat integrativ vård.
Jag tycker det är viktiga siffror.
Vilket borde betyda att vi vill ha möjligheten att få både och.
Den möjligheten är på väg att helt försvinna, när landstingen väljer att inte fortsätta avtal med det enda alternativa möjligheten vi har att bli remitterade till, nämligen Vidarkliniken.
Jag tänker räknas inte vi som vill annorlunda och både och?

Precis när jag lagt ut den här texten fick jag det här meddelandet på facebook:

”Hej Karin??✨ jag ligger inlagd på Vidarkliniken, de är en uppenbarelse?,) tänker på vad många som skulle behöva en tid här✨ det skulle nog vara en bättre värld❤️jag sökte mig hit tack vare dig å några till ? Tack! Är ganska blyg av mig ?Såg dig i lunch rummet ? vågade inte gå fram, mvh B”

LÄS DET HÄR Undersökning gjord på patienter som varit på rehab på Vidarkliniken den visade på följande: Minskad psykofarmaka och bättre hälsa efter vård på Vidarkliniken. Är det inte det vi vill uppnå? Eller är jag ute och cyklar?

Just nu pågår också forskning på KS med Iscador som är ett väldigt bespottat antroposofiskt läkemedel. Jag ser fram emot att läsa om resultatet. Det här är fantastisk, eftersom man här alltså förenar den traditionella vetenskapen med den alternativa = integrativ forskning. Mera sånt tänker jag!

När man säger att man gillar integrativ vård hamnar man ofta i försvarsställning. Motståndarna tar gärna upp fall där någon blivit misskött av alternativmedicin. Därför tänkte jag att ni ska hjälpa mig att fylla på med olika fall av missvård etc inom den traditionella sjukvården.
Som vi bara godtagit. Jag tänker att precis som de som verkar hata den alternativa vården använder sig av anfall. Så levererar vi här ett batteri av anfall som fått ske på vetenskapliga grunder och av den sjukvården. Är inte det rättvist?
Jag börjar:
NEUROSEDYNSKANDALEN
PAOLO MACCHIARINI
LÄKEMEDELSSKANDALEN SOM TYSTADES NER
ZYPREXSKANDALEN någon som vet något om den?
Tusentals dör av felbehandling
KVINNA DOG EFTER UPPREPADE LÄKARMISSAR</a>
SKICKADES HEM MED SJU BENBROTT I FOTEN
KVINNA BLEV BLIND PÅ ENA ÖGAT EFTER FYRA LÄKARMISSAR

Fyll nu på och länka gärna till en undersökning. Det är mycket sorglig läsning, men ger på många sätt perspektiv på den här aggressionen som alternativmedicinen ofta bemöts av de som säger sig förespråka vetenskap och folkbildning. Eller vad tycker ni?

4 reaktioner på ”är kanske anfall bästa försvar?”

  1. Anita Eriksson

    Håller med! Är väldigt skeptisk till den traditionella vården. Klart vi skall ha den, men den får ju inte stå helt oemotsagd. Ett exempel (har flera): En nära släkting mådde dåligt och hade ont i bröstet. Virus, sa läkaren utan närmare koll. Ta en Alvedon och vila! Det visade sig att han hade haft en hjärtinfarkt och han dog kort därefter, efterlämnande 2 små barn! Detta var nu några år sedan, men jag har tyvärr inte någon tilltro till att det blivit bättre – snarare tvärtom! För ett drygt år sedan gick en kompis till läkaren för att hon var onormalt trött och orkeslös. Man tog några prover och konstaterade att hon var frisk som en nötkärna. Eftersom hon fortfarande var lika trött gick hon igen till läkaren, som då kunde konstatera att hon hade 3 liter vatten i ena lungan! Det visade sig vara lungcancer. JA, hon var rökare och NEJ, hon finns inte längre… Klart man känner en viss skepsis! Själv blev jag kvitt mina blödande hemmorojder med homeopati. Smidigt och lätt!

  2. Annika Arvidsson

    Du är bara så himla klok, intelligent och hjälper många med dina egna erfarenheter, vi hade behövt många som du Karin. När jag var tre nätter på Varbergs Kurhotell, (fick som rehab)så tänkte jag flera flera ggr, detta att bli berörd med tångmassage, örter, välbalanserad mat, gjorde min kropp så läkande och gav mig energi, framförallt att bli mjukt mjukt berörd på kroppen av en erfaren vänlig hand och bli sedd. Ingen Sobril eller något annat lugnande hade kunnat ta bort oron i min stressade kropp dessa dagar. Tack Karin för du kämpar för alternativ till sjukvården.

  3. Jag håller med dig Karin! Fler alternativa behandlingar. Behövs en helhet där man blandar båda! Är ju ett hån mot alla dom som utbildar sig inom alt.med./behandl., som kämpar med årslånga studier och fortsättningsutbildningar, för dom anser ju att den väg dom valt kan hjälpa andra. Sen kommer det alltid finnas klåpare inom alt.med./behandl. som bara vill sko sig på dom sjuka och svaga och det kommer aldrig ändras, men någonstans tror jag på att majoriteten som utför alt. behandlingar vill göra gott! Ha de bra i Indien, inte alls avis ??? //Anette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *