magiska björken

björksav

För länge sedan intervjuade jag Rosie Björkman. Ni vet häxan Rosie. Då berättade hon att vi björkar hade ett eget sällskap – typ björksällskapet. Lät så spännande.
Efter det har jag tänkt mycket på trädet björk. Att hon finns i så många skepnader och att hon har så mycket. Björken är rik på så mycket. Man kan utvinna så mycket ur henne.

En kompis till mig drev ett kafe/bistro i Båstad och hon köpte in björksav och också björkvin från en man som producerade just det. Och ni vet ju reda att jag gillar naturvin och tycker att det är det bästa. Det finns inget vin, inte ens det ekologiska som inte har någon skit i sig på Systembolaget.
Jag brukar tänka på det när jag läser om den ena kändisen efter den andra som ”producerar” sitt vin. Sätter sin logga på ett vin. Undra om de tänker på alla tillsatser? Vill du veta mer om naturviner, boka in dig på en naturvinsprovning på Spritmuseum. HÄR hittar du info Naturviner är det trendigaste man kan dricka och finns på de finaste krogarna. Spritmuseum har en helt fantastisk liten restaurang med sjukt god mat, mycket vegetariskt och framförallt de erbjuder naturvin.

Min mamma äger mark i Roslagen och bland annat en hel del björkar. Så lyxigt. Vilket ju också är en fördel eftersom man inte får gå ut och tappa björkar utan att fråga ägaren av träden om lov. Och man får inte heller glömma att fråga björken själv om lov.

Jag och min kompis Hella åkte ut till Björkö där vi har vårt land för att testa. Och faktiskt vi fick ut lite björksav. Vi skålade i två nubbeglas. Förmodligen var det för tidigt. Men om man inte testar lär man sig aldrig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *