KNIP en plats

knip 2

KNIP FÖR BÄTTRE HÄLSA kom ut december 2012 på Bokförlaget Semic. Det här omslaget togs ett par veckor innan jag fick min bröst cancerdiagnos (juni 2012).
Boken skrevs också under mina första cellgiftsbehandlingar den sommaren. För mig var det viktigt att vara sysselsatt och få känna mig en aning viktig mitt i utsattheten.

knip1

Den här boken har sedan visat sig vara en av mina mest sålda. Det trycks nya upplagor.
Jag har sedan mars 2013 haft Knipworkshops runt om i landet mestadels på olika yogastudios. Men i förra veckan bjöds jag in och höll ett föredrag för personal på sjukhuset i Varberg, urologmottagningen.

knip karinb 12

Utifrån boken och mina knipworkshops gjorde jag ett samarbete med Lights by Tena HÄR hittar du info och spelade in 23 informationsfilmer.
Att knipa är viktigt. Jag brukar säga att det borde tillhöra allmänbildningen och nåt vi borde lära oss redan på jympan. 1/3 kvinnor över 35 år har någon form av inkontinensproblem. Trist siffra.

knip

Men vi kniper inte bara för att slippa inkontinens. När vi lär oss knipa, som egentligen är att lyfta rätt, så får vi också en massa härliga biverkningar på köpet: mindre ont i ryggen, slipper & kan motverka foglossning, hemorrojder och livmoderframfall. Plattare mage, tajtare slida, roligare sexliv, intensivare orgasmer och en del tjejer kan knipa sig till orgasm. Härligt va? Jag brukar också säga att när man är i kontakt med sin bäckenbottenmuskel, så blir också ens JA starkare och Nej:et tydligare. Kraften, makten, ja, hela härligheten sitter i vårt kön. Dessutom gör knipet att vi inte går in i ett rum med hukad rygg och ber om ursäkt för hela vår existens, nej när vi lär oss att lyfta och sträcka på hela vår härlighet. Ja, då går vi in och tar ett rum.

Igår skrev underbara Annika på sin blogg BLOGG EN ANING OM YOGA att hon tror att rösten sitter i könet. Och JA, precis så är det. Man sjunger nämligen med könet.

Nästa Knpworkshop har jag i Stockholm 29/4 på ATMAJYOTI. HÄR hittar du info och anmäler dig
KNIP en plats. (haha)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *