en handfull

IMG_5314

en handfull bröst.
När man läser intervjuer med män, killar, gubbar läser man ofta att de älskar de bröst deras kvinna har. Att en handfull bröst räcker. En handfull bröst är liksom idealet för hur ett bröst ska vara format. För mig har det här med hand full med bröst fått en ny betydelse. För det här är numera mitt högerbröst. Eller det jag lägger in i min bh med specialficka.

I fredags hämtade jag ut ett nytt silikonbröst. Vi kan hämta ut två om året. För brösten slits. Den här gången fick jag ett lite lättare än de jag haft tidigare. Så att det inte ska vara så tungt för axeln och armen. Armen är ju redan överbelastad med sitt lymfödem.
Nytt för nu är också de påklistringsbara bröstvårtorna. Jag fick också ett extra om det skulle lossna.
Ett nästanpåriktigtbröst.
Skrev om det här på instagram. Undrade om bilden på mitt bröst skulle tas bort av censuren. Jag undrade om bilden på mitt bröst var provocerande. Och om det ens räknades som ett bröst.
Uppenbart gör det inte det. För bilden får vara kvar.

Det är ju ett silikonbröst, men det är avtagbart till skillnad från andra silikonbröst.

Ska jag skratta eller gråta?

Jag väljer stridsvägen, sträcker på ryggen. Stolt för jag är en amason, men ännu har jag inte varit på något badhus. Ännu är det långt till jag orkar, står ut med blickarna när jag hänger av mig mitt högerbröst i ett omklädningsrum. En dag orkar jag kanske. Vem vet. Men alldeles enkelt är det inte.