vi måste hjälpas åt

Jag tror det är viktigt att tänka på maten, vad vi får i oss. Att ekologiska grönsaker och frukt är bättre än den som inte är det. Jag äter inte hundra procent raw. Jag äter så mycket grönt jag kan. Jag juicar grönt, men då och då äter jag fisk. För att det blir enklast så. Jag upplever det ganska svårt, även om det blir bättre och lättare att hitta alternativ. Särskilt när man går bort. Blir hembjuden till någon, eller bjuder hem folk. Det ska ju också bygga på att hela familjen vill äta vegetariskt. Men det vill inte min familj och man kan inte tvinga folk att göra som man vill. Även om man ibland skulle vilja. (och även om man vet bättre, hehe) Men sakta sakta så manar sig ens livsstil in på de man vill ska ändra sig.
Man väcker kanske en tanke, sår ett frö. Så en dag är det bara grönsaker i kylskåpet…

Men på väldigt kort tid har människors inställning till mat och hälsa ändrats. Det finns mer alternativ. I Stockholm poppar den ena hälsorestaurangen upp efter den andra. Att leva hälsosamt är en trend, hoppas det håller i sig och är en livsstil som jag skrev i min bok 21 dagar till ett lättare och friskare liv
21 dagar till ett lättare och friskare liv (inbunden) Det är så kul, för den har hamnat högt på flera av internetbokhandlarnas topplistor.
Frisk och strålande hy : på naturlig väg (inbunden)

Även Frisk och strålande hy på naturlig väg har hittat upp på topplistorna den senaste tiden. För allt hänger ju ihop. Insida, utsida, utsida och insida.

Här på landet har vi världens bästa bastu. Jag har alltid haft svårt att svettas. Det är bra att kunna svettas. Men nu sedan den här underbara infraröda bastun, du hittar info här, kom innanför våra tröskar så kan jag svettas. Igår satt jag i 40 minuter i bastu och lymfödemet kändes så mycket bättre. Jag la ut den här bilden på mitt instagram karinbjones och fick flera mejl med frågor om var man kan testa. Tyvärr vet jag inte, men mitt tips är att googla på infraröd bastu, för jag tror det finns flera hälsoställen som erbjuder en stund i en hälsobastu. I en vanlig bastu orkar man inte sitta så länge, eller tillräcklig länge för att komma åt resultatet, dvs att svettas järnet. I den här händer nåt, det är som att värmen går djupare, samtidigt som man orkar sitta längre. Jag rekommenderar verkligen.

Matapoteket har startat tvkanal Och först ut är en intervju med onkologen David Stenholtz som startat Läkare för framtiden Jag har tipsat om de här läkarna som gått ihop sig och tror på alternativ och en helhetssyn. För det går inte att tänka kortsiktigt längre. Eller punktmarkera. jag var hos en av de bästa axelortopederna. Säkert superduktig. Men jag försökte prata med honom om min smärta i armbågen. Om jag faktiskt haft en blodpropp i min högra arm. Men han kunde inte svara på sånt som handlade om mjukdelar. Visst är det hedersamt att han säger att inte kan svara på sånt som inte rör hans område.

Men herregud var jag längtar efter en läkare, eller ett läkarteam som ser över helheten. Som det är nu blir man opererad. Och sedan när biverkningarna och komplikationerna kommer som ett brev på posten så står man där ensam och vet inte vart man ska vända sig. Jag kunde ha lyssnat på den där  hjärtläkaren som tog vid när jag fick hjärtsvikt av herceptinet. Jag kunde ha tagit alla de där medicinerna som han typ ville tvinga mig att ta, men som jag struntade i.
Idag är jag glad för det, eftersom jag hade läst om biverkningarna och genom alternativa metoder fick jag tillbaka mitt hjärta. Blev av med hjärtsvikten. Idag vill jag i första hand hitta alternativa metoder som är biverkningsfria, eftersom jag dras med biverkningar efter alla cancerbehandlingar. Och ni hjälper mig. Ni som läser bloggen. Ni hjälper genom att tipsa om olika saker ni läst.

Så ge mig tips på hur jag ska tänka vad gäller artrosen, om det nu stämmer i nyckelbensleden. Och hur jag ska äta vad gäller lymfödemet. Tänker att det måste finnas bra kosttillskott vad gäller både artrosen och lymfödemet. Och när det kommer till kosttillskottet vill jag att det ska vara bra kosttillskott, dvs så mycket wholefood som är möjligt. Share more. Care more. United way. Yogans dag i Yoga för dig För vi måste hjälpas åt, så är det bara. Skäms Filippa Reinfeldt, för om det här stämmer. Blä.

Nu får sommaren komma så man kan få bada loss. Längtar. 


Vad tror ni om det här?