vi måste hjälpas åt

Jag tror det är viktigt att tänka på maten, vad vi får i oss. Att ekologiska grönsaker och frukt är bättre än den som inte är det. Jag äter inte hundra procent raw. Jag äter så mycket grönt jag kan. Jag juicar grönt, men då och då äter jag fisk. För att det blir enklast så. Jag upplever det ganska svårt, även om det blir bättre och lättare att hitta alternativ. Särskilt när man går bort. Blir hembjuden till någon, eller bjuder hem folk. Det ska ju också bygga på att hela familjen vill äta vegetariskt. Men det vill inte min familj och man kan inte tvinga folk att göra som man vill. Även om man ibland skulle vilja. (och även om man vet bättre, hehe) Men sakta sakta så manar sig ens livsstil in på de man vill ska ändra sig.
Man väcker kanske en tanke, sår ett frö. Så en dag är det bara grönsaker i kylskåpet…

Men på väldigt kort tid har människors inställning till mat och hälsa ändrats. Det finns mer alternativ. I Stockholm poppar den ena hälsorestaurangen upp efter den andra. Att leva hälsosamt är en trend, hoppas det håller i sig och är en livsstil som jag skrev i min bok 21 dagar till ett lättare och friskare liv
21 dagar till ett lättare och friskare liv (inbunden) Det är så kul, för den har hamnat högt på flera av internetbokhandlarnas topplistor.
Frisk och strålande hy : på naturlig väg (inbunden)

Även Frisk och strålande hy på naturlig väg har hittat upp på topplistorna den senaste tiden. För allt hänger ju ihop. Insida, utsida, utsida och insida.

Här på landet har vi världens bästa bastu. Jag har alltid haft svårt att svettas. Det är bra att kunna svettas. Men nu sedan den här underbara infraröda bastun, du hittar info här, kom innanför våra tröskar så kan jag svettas. Igår satt jag i 40 minuter i bastu och lymfödemet kändes så mycket bättre. Jag la ut den här bilden på mitt instagram karinbjones och fick flera mejl med frågor om var man kan testa. Tyvärr vet jag inte, men mitt tips är att googla på infraröd bastu, för jag tror det finns flera hälsoställen som erbjuder en stund i en hälsobastu. I en vanlig bastu orkar man inte sitta så länge, eller tillräcklig länge för att komma åt resultatet, dvs att svettas järnet. I den här händer nåt, det är som att värmen går djupare, samtidigt som man orkar sitta längre. Jag rekommenderar verkligen.

Matapoteket har startat tvkanal Och först ut är en intervju med onkologen David Stenholtz som startat Läkare för framtiden Jag har tipsat om de här läkarna som gått ihop sig och tror på alternativ och en helhetssyn. För det går inte att tänka kortsiktigt längre. Eller punktmarkera. jag var hos en av de bästa axelortopederna. Säkert superduktig. Men jag försökte prata med honom om min smärta i armbågen. Om jag faktiskt haft en blodpropp i min högra arm. Men han kunde inte svara på sånt som handlade om mjukdelar. Visst är det hedersamt att han säger att inte kan svara på sånt som inte rör hans område.

Men herregud var jag längtar efter en läkare, eller ett läkarteam som ser över helheten. Som det är nu blir man opererad. Och sedan när biverkningarna och komplikationerna kommer som ett brev på posten så står man där ensam och vet inte vart man ska vända sig. Jag kunde ha lyssnat på den där  hjärtläkaren som tog vid när jag fick hjärtsvikt av herceptinet. Jag kunde ha tagit alla de där medicinerna som han typ ville tvinga mig att ta, men som jag struntade i.
Idag är jag glad för det, eftersom jag hade läst om biverkningarna och genom alternativa metoder fick jag tillbaka mitt hjärta. Blev av med hjärtsvikten. Idag vill jag i första hand hitta alternativa metoder som är biverkningsfria, eftersom jag dras med biverkningar efter alla cancerbehandlingar. Och ni hjälper mig. Ni som läser bloggen. Ni hjälper genom att tipsa om olika saker ni läst.

Så ge mig tips på hur jag ska tänka vad gäller artrosen, om det nu stämmer i nyckelbensleden. Och hur jag ska äta vad gäller lymfödemet. Tänker att det måste finnas bra kosttillskott vad gäller både artrosen och lymfödemet. Och när det kommer till kosttillskottet vill jag att det ska vara bra kosttillskott, dvs så mycket wholefood som är möjligt. Share more. Care more. United way. Yogans dag i Yoga för dig För vi måste hjälpas åt, så är det bara. Skäms Filippa Reinfeldt, för om det här stämmer. Blä.

Nu får sommaren komma så man kan få bada loss. Längtar. 


Vad tror ni om det här?

7 reaktioner på ”vi måste hjälpas åt”

 1. Jag har alltid haft lätt för att svettas, alldeles för lätt. Till och med så lätt att jag är på väg att söka hjälp för det. Det har alltid varit så, i alla år och folk har alltid sagt att det ör för att jag ör vältränad. Men nu efter 3 höftoperationer och i väntan på den fjärde, är jag så långt ifrån vältränad som det går att vara. Huvud och ansikte, där är det mest jobbigt. När jag tränar spelar det ingen roll men att inte kunna fixa håret en sommardag utan att det rinner om en är mindre kul. Behandlingen består av massvis med botoxsprutor i huvudet, känns sådär måste jag erkänna. Sen håller effekten bara i några månader. Går det att reglera kroppstemperatur genom yoga? Finns det något du kan rekommendera mig att prova? Blir lite nyfiken när du skriver om alternativa behandlingar. Ett område där jag är helt novis. Den här kommentaren blev lite privat, kanske skulle ha letat upp en adress och mejlat den istället 🙂

  Håller tummar och tår för att det här blir en glädjens dag. Att vi snart får läsa om ett glatt resultat från dig.
  Kram

 2. Jag glömde det viktiga, om det är artros du har, rekommenderar jag att äta glukosamin. Jag har läst om många som har blivit hjälpta av det. Att det hjälper till att smörja upp lederna och artros en minskar eller försvinner helt.

 3. Jag funderar över din axel….jag fick en propp i armen vid den sida där venporten var inopererad…med svullen, blåröd arm och in på akuten och ultraljudsröntgen så visade det på en propp ganska högt upp. Det var enl. röntgenläkaren inget ovanligt fenomen i samband med inopererad venport. Efter en tid fick jag jätteont i axeln, så ont att jag inte kunde böja armen i sidled. Hos en duktig sjukgymnast så konstaterade hon nåt med muskelfästet i axeln som hon sa också kunde vara vanligt efter venporten ??
  Jag fick rörelser med stretchband att göra 2 ggr per dag och alltmer släppte värken och nu känner jag inget alls. Tror jag skrivit om detta innan men kan ändå vara en bra info som man inte tänker på. Du kanske har artros, men ville peka på detta. Nyponpulver är också bra mot artros. Jag är också inne på¨som du vikten av att äta så rätt man kan, giftfritt o ekologiskt. Ibland så fuskar man….för många år sedan var jag på ett hälsohem en vecka och fick ett strålande tips som jag gjort varje vår. Plocka de första små nässlorna (man kan nog hitta nu också) en kasse full, lägg i vatten över natten. Mixa sedan med vatten(rent vatten) sila av resterna av nässlorna man mixat. Blanda med pressad citron och fyll på flaskor o ställ i kylskåp. Drick ett glas varje morgon under en vecka, sedan har man fyllt på med energi, vitaminer och mineraler. Och ja, det känns verkligen..lite tips. Lycka till med resultatet av röntgen. Hoppas på bra svar. Kram Maggan

 4. MSM och glukosamin sägs ju vara bra för leder. Magnesium är alltid bra för att minska smärta och hålla benstommen stark. Sedan är det viktigt att hålla ph-värdet i kroppen högt för att stärka immunförsvaret och förbättra kroppens förmåga till regenerering. Drick vatten av bra kvalitet utan kolsyra som har högt ph-värde (tex Evian). Sedan kan man med fördel höja ph-värdet ytterligare med björkaska. Kan köpas på många ställen tex här:
  http://www.bodystore.com/bjorkaska-extrakt-1000-ml
  Vaccinationer och injektioner bör undvikas. Att spruta in saker i blodbanan skapar ofta mycket mer problem än vad det hjälper. Endast i nödfall bör man göra detta. Vårt immunförsvar kan hantera alla sjukdomar om vi har en basisk miljö i kroppen och förser kroppen med nödvändiga vitaminer, mineraler och näringsrik föda. Ät fett av bra kvalitet (kokosolja, sesamolja, pumpafröolja, olivolja) vilket INTE leder till fetma. Undvik tomma kolhydrater som raffinerat mjöl och socker som försurar kroppen (syrabildande) och leder till fetma. Var försiktig med kött, mjölk, raps och soja (inte så lämpligt). Fisk är ok.
  Gör en god gärning per dag: Allt vi gör för andra kommer tillbaka. Att hjälpa andra är att hjälpa sig själv.

 5. Jag tror också på detta med att svettas och har väldigt svårt att svettas på "naturlig" väg. Tränar därför 2 spinningpass/vecka. Jag svettas floder och det är så skönt, samt att hela kroppen slappnar av och inte en tanke finns kvar därinne……. Min spinningledare sa vid ett tillfälle: – "jag känner inte till ngn sport där man svettas så mkt!". Kan rekommendera.

 6. Pingback: Björkaska Bra För – EARWAY

 7. Återhämtning!

  Efter livmodercancer operation 2017 har jag nu (2020) fått tillbringa 10dgr på Olivia (med högkostnadskortet), vilket har hjälpt mitt lymfödem o artros.

  2017 samt 2018 reste jag till Indien o Nilayoram, som är ett ayurvediska center i Thrissur, för 28dgrs behandling.
  Tack vare detta familjära center med fantastiska terapeuter o läkare har mitt tillfrisknande gått ganska snabbt. En investering in min hälsa, som alla borde kunna få hemma i Sverige.

  Vi måste hjälpas åt säger du Karin, det är helt rätt!

  Sjukvården måste investera i eftervård!

  Så många kvinnor som drabbas av ödem efter canceroperation, där endast kompression rekommenderas, mätning med måttband…

  Min väg mot tillfrisknande!
  Mitt kort på Sthlms simhallar, har flitigt använts för yoga, pilates o qigong.

  Det är först nu jag känner att min kropp börjar återhämta sig!

  Jag har nu investerat i en IR bastu för att behålla detta tillstånd, efter att jag fått det rekommenderat från flera källor, bla Bebbe på Lymfsalongen. Det fanns inte någon IR bastu på södra sidan av Stockholm.
  Härmed kan jag erbjuda detta, i Enskede!

  Min tid på Oliva, gav mej en ide om att utöka inriktningen på min verksamhet (https://www.helensbedandbreakfast, som jag drivit sedan 2003).
  Här finns möjlighet att hyra in sig för återhämtning med hjälp av IR bastu, massagefåtölj, zonterapi för fot o underben, samt vippbräda för att avlasta ryggen.

  Man kan boka en timme, och använda de olika delarna.
  Eller, boka in sig ett eller två dygn, i en privat Studio…. för att få vara i tystnad o rå om sig själv.
  I närheten finns också ett retreat ställe, där massage, yoga o bildterapi finns tillgängligt.

  Verksamheten heter Återhämtning (https://www.aterhamtning.eu)
  Min hemsida är under uppbyggnad.
  email är aterhamtning@telia.com

  PS. jag vet inte om detta är ok att informera om min verksamhet, men eftersom jag själv ville ha möjlighet att nyttja en IR bastu o ej fann någon i söderort, så är det förmodligen fler som söker som jag!

  Mvh
  Helen Falk
  0736323074

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *