vad är mysigt?

 

Idag är det midsommarafton. Jag har inte fått något svar. Tror jag måste vänta till nästa vecka för att få svar på röntgen. Den här väntan är så väldigt jobbig. Ni har varit så gulliga och hejat på, skickat gulliga meddelanden. Ni är bäst. Tack!

I min värld börjar sommaren på midsommarafton. Det är som ett startskott på sommaren. Det gör inget att det regnar. Det gäller att göra något mysigt av det ändå. Vad är mysigt?

För några veckor sedan, en väldigt solig dag gick jag till min lymfödembehandling på Oliviakliniken. Den ligger ute vid Danderydssjukhus. På vägen från t-banan. Det är en ganska tråkig väg där man passerar en skola, badhuset och ett par höghus vid en ganska trafikerad väg. Men nedanför höghuset som rymmer en massa företag finns en liten gräsplätt. Den där morgonen satt fem utländska män utan jackor i en ring på gräsmattan vid vägen. De pratade och skrattade. Drack kaffe ur termos. Någon rökte. De såg ut att ha så trevligt av varandras sällskap. De njöt.
Min första svenska tanke var ”Men det där var väl ingen fin picnicplats…”
Ni ser jag har skrivit ”utländska” och min ”svenska” tanke. Och jag ogillar egentligen att skriva så, men i det här fallet kände jag så. Varför? Jo, för att jag tror att vi svenskar är lite låsta vid det perfekta. Vi är så fast vid att allt måste vara så perfekt för att vi ska kunna njuta. För att vi ska ställa till med fest. Vi tror att andra värderar oss efter hur vi bor, vad vi bjuder på osv så att vi istället låter bli att bjuda hem. Eller njuta en solig dag på jobbet. Om man ska ha en picnic, eller dricka kaffe utomhus måste allt rumt omkring också vara perfekt.

Men de här männen struntade i det. Istället för att ägna hela lunchen åt att hitta en perfekt picnicplats, gick de ut i solen utanför jobbet och njöt av varandras sällskap och en kopp kaffe. Och DET blev en perfekt stund tillsammans.

Så vill jag bli mer. Grabba stunderna. Njuta av det oväntade. Hitta guldkorn i vardagen, som inte behöver vara tjusiga, eller perfekta.

Så istället för att sova med sju vackra sommarblomster under kudden tänkte jag att man kan ju sova med sju ogräs istället. Lite motvalskärring. Här får ni några tips. de kallas för ogräs men de har oanade förmågor, för så är det ju allt är inte ytan. Allt är inte vad vi ser. Vi måste sluta tro att en polerad yta är det rätta. För vilka skatter det finns i det där vi annars väljer bort. städar bort. Röjer för att få den perfekta gräsmattan.

Glad midsommar till er alla. Njut av det som blir.

Daggkåpa
  Här kan du läsa om den

Älgört eller älggräs
Här kan du läsa om den

Maskros
Här kan du läsa om den

Rölleka
Här kan du läsa
Kirskål Här kan du läsa

Brännässla
Här kan du läsa

Groblad
Plantago major

Här kan du läsa om 

1
1