vad säger ni?

Jag gillar den här bilden. Den är helt absurd. Här går Guruji runt och justerar. Vad säger ni? Kollar han om tjejerna håller mula bandha – rotlåset. Eller fick han en släng av lågt blodtryck och bara stödjer sig lite?
Tänk om vårt underliv inte var så laddat, tänk om det var en plats på kroppen som vilken annan kroppsdel som helst. Tänk om vår inställning var annorlunda. Hur hade det varit då?
Jag säger inte att han gjorde rätt. Jag tänker bara, tänk om det hade varit annorlunda.
Hur hade det varit då?
Vi hade kanske varit annorlunda. Lagarna hade kanske varit annorlunda. Konsten friare. Våra kroppar hade kanske varit friare. Vi hade kanske varit friare.

Du är inte friare i den yttre världen än du är i din kropp, skrev jag i boken Yogaerotica
Hur fri är jag?
Hur fri är du?

När man går på massage i Indien, masserar de brösten. Inte jättelänge. Inte någon överdriven massage, men ändå någon tar på ens bröst. Nu när jag får lymfödemsrehabilitering och får behandling varje dag, det innebär massage, stretcning av mitt ickebröst, av ärret bland annat. Och hur fantastiskt läkande det är att bli behandlad. Mitt trauma sitter ju där.
Jag vill ju att mitt trauma ska läkas, försvinna, gå upp i rök, som en såpbubbla i solsken. Jag vill läkas.

Har ni sett det här?  Do you want to play with my beaver. Väldigt kul tycker jag, läste också författarnas text därför skrev vi den här boken 
För det är verkligen märkligt att kvinnors underliv är så ”hemligt” och att killarna har mer utrymme till lek, stolthet, ja många fler sätt att se på sitt kön, än vi tjejer/kvinnor som uppmanas att skyla och skydda oss. Vi påtvingas en offerroll.

Det här upprör mig. Det borde uppröra oss alla. Cancerfonden säger Nej till cancer i sin kampanj och ändå läser man sånt här? Att
stödja forskning som redan är köpt av stora multinationella företag som
vill fortsätta att använda livsfarliga ämnen i livsmedel och annat. Det
är väl ändå inte att säga nej? För stämmer den här artikeln i News Voice
ja, vem fan ska man tro på?
Är det inte dags att syna den här fonden?

Skrev om det här på facebook igår. läs det här

haha nu har ni lite att tänka på under helgen. Happy friday to you all upp på tå med dig

3 reaktioner på ”vad säger ni?”

  1. Tror du är inne på något viktigt! Hade någon ens reagerat om Guruji gjorde så på två män samtidigt? Finns så många tabun fortfarande kring kvinnors kön som jag tror man behöver släppa på. Att kunna skämta om, vara stolt över. Behöver det vara så hemligt och genant? Genom att avdramatisera våra kroppar över lag så kan man skala bort gamla tabun och offerroller och istället resa oss som frigjorda och starka individer (oavsett kön).

    När jag som man gått hos ayurvediska manliga massörer i Indien så har dom masserat över hela kroppen och inte brytt sig om dom i den vevan kört över "mer privata delar". Kändes som att dom inte ens tänkte att den platsen var mer genant än någon annan. Det fick mig också att just tänka kring dom här sakerna. 🙂

  2. Först lackar jag, sedan läser jag din text och du har såklart en poäng. Jag hade inte reagerat om han hade haft sina händer på axlarna eller över magen. Jag håller med om att vi själva skapar wierd space kring vissa delar men samtidigt kan jag inte släppa hur det kommer fram att allt fler gurus har utnyttjat sina elever – som gör att jag blossar upp när jag ser detta "han är säkert en sådan dära snuskgubbe"

    älskar barnsagan (eller kanske som simsons – tecknat för vuxna?) klockren!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *