vädret och hälsan

Fick den här kommentaren på mitt förra inlägg:

Annika: Illusionen av att allt skulle vara bättre om det var varmare och vi hade
ekologisk frukt året runt, runt hörnet. För att använda en sliten
klyscha, det är inuti det sker. Jag tänker att vi ofta kopplar ihop våra
dippar med vädret i det här landet. Som om inte människor hade dippar
där det är varmt… Jag förstår inte riktigt det tänket. Sedan är jag
med dig fullt ut att vi inte mår bra av stress. Gör någon det? Jag
tycker att du verkar vara en mästare på att ta hand om dig själv och
hitta vägar till välmående. Samtidigt är vi alla mänskliga och har våra
dippar då och då. Livet helt enkelt. Varm kram!

Hej Annika. Good for you 🙂 Jag tänker att det är väl fantastiskt att du inte känner så vad gäller vädret. Egentligen var det ju inte det mitt inlägg handlade om, utan mer att jag inte fixar stress. Och nej, det är väl ingen som fixar stress.  Men jag tror att jag har svårt med spärren. Låter det gå för långt. Det är det jag vill lära mig. Jag mår som bäst på landet (i både snö och sol) och jag mår som bäst när tillvaron runtomkring är lugn. Jag tror på allvar att jag har en nerv som snurrar för fort och ofta älskar jag att det är så. Men ibland har jag så svårt att sortera ut mina steg och allt blir ett virrvarr. Men det är jag. Det är min lilla inre kamp till att bli en bättre människa både gentemot andra, men också mot mig själv. Att inte ha så stora krav på mig själv.
Inte ta åt mig.
Inte tro att jag kan rädda världen. Eller att just jag måste driva de olika frågorna.

Någon annan kommenterade med att jag kan ju vara var som helst. Jag kan ju sitta och skriva vid en strand. Jag har ju inga barn, inget som binder mig här i vinterkalla Sverige. Jo, det är mycket som binder mig här. Jag har en familj här, som går i skola och jobbar i Stockholm. Och är man i en relation, visst ska man kunna känna sig fri och göra mycket av det man vill. Men jag vill ju göra det med dem. Och de kan ju inte hänga med på allt som jag vill. Men en dag kanske. Sedan vet jag att man kan åka runt jorden, göra allt det där man drömmer om men precis som Annika skriver jobbet är ju inuti en. En inre resa. Mitt hemma är där de jag älskar är.

Men det är mina funderingar. Men era kommentar fick igång mig, så jag skrev helt enkelt in i google: Mår vi bättre i varmare väder. Och vet ni? Jag hittade det här:

Vädret och hälsan

Jag tror också att vi mår bättre i varmare väder. Jag säger bara D-vitamin… 

Den här bilden är från sommaren 2012. Jag sitter i min yogastudio i Båstad. Petri är gästlärare och det är så härligt. Jag har på mig ett linne från Goa och jag är så glad för om en månad ungefär åker jag dit igen. Vi ska fotografera för nästa bok. Jag lovar att berätta mer om det.