släpp fram kraftkärringen

Jag glömde ju skriva i mitt förra inlägg angående min kommande möjliga bröstrekonstruktion att mitt tjat, att min painintheass-inställning, tantstrul och att vara en bråkmakerska tog skruv.
En kirurg på Karolinska är beredd att ta sig an mig.
De lyssnade till slut.
Så jag kommer inte betala en massa pengar och göra det privat.
Med det vill jag  ha sagt. Våga ifrågasätta. Våga stå på dig. Ta reda på så mycket du kan och köp inte allt de säger. För det finns ofta fler alternativ.
Vad jag skulle önskat att jag hade haft en stark patientförening som Ung cancer  bakom mig.  Då hade jag sluppit flera års ifrågasättande.
En cancerförening som jag visste förde kampen och banade väg för alla de tjejer och kvinnor som inte orkar, inte vågar ifrågasätta en läkare. Eller kanske en hel läkarkår.
För det finns fortfarande så sjukt mycket att just ifrågasätta när det kommer till bröstcancer allt från medicinering till rehabilitering.
För vården är inte jämlik och inte rättvis.
Och jag skrev det i början av min cancerbehandling att vi cancersjuka skulle behöva en Koola, eller var det coola? Ja, men en variant på en doula. Doulorna är med på förlossningen om man vill och hejar på och ser till att man får det man behöver. Tänk om man kunde få med sig nån erfaren som kan hjälpa en och uppmana så att man får den bästa vården.

Jag vill fan leva Det är det jag drivs av. Att man får ta för sig mitt i eländet. Och att vården inte är rättvis. Läs min bok Jag vill fan leva Jag vill ingjuta hopp och jävlaranamma i varenda brud.

I helgen hade jag yogakurs och knipworkshop i Viken i Skåne. PÅ söndagen kom en kvinna i min ålder fram till mig och sa att hon ville berätta en rolig grej. Hon var ju i klimakteriet och med det menade hon att sexlusten var lite så där ringa, men att hon efter knipworkshopen fått fatt på sin sexlust. Hon hade knipt sig glad, helt enkelt och att efter lördagsmiddagen och efter kaffet så blev det skojigare än på länge hemma hos dem.

Förstår ni hur glad jag blev.
Tänk vad mycket kraft vi går och bär på.
Så släpp fram den där kraftkärringen lite oftare tänker jag.

3 reaktioner på ”släpp fram kraftkärringen”

 1. Hejja Karin!
  Jag yogar också och detta med bröstens storlek, helt rätt tänkt. Jag har knappt B-kupa men så sportigt och bra. Brösten finns där men är aldrig i vägen i yogan eller löpning.
  Ser fram emot din nästa bok och tackar för de tidigare.
  Sjukvården kan ändras, när tillräckligt många påverkar. Som detta med läkarnas ovilja, okunskap om kost och näring. Att de inte ser till helheten. Men det kommer nu, förändringarna kommer!
  Länge leve painintheass tanterna!
  Kram

 2. Du är UNDERBAR!! Jag är ingen "särskild" att uttala mig om allt du gått/går igenom, men jag gillar dig och det du skriver om och sättet du gör det på! Tack å Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *