vill vara fri i min kropp

Jag lovade berätta.
Det börjar närma sig operation. I torsdags träffade jag kirurgen. Äntligen har de förstått mig. Men det är ändå ett stort och svårt beslut. Den stora frågan är om jag ska göra nåt åt skevheten i min kropp som inte bara är fåfänga. Utan den där skevheten skapar också obalans i kroppen. Hade jag haft ett mindre vänsterbröst så hade det kanske varit något annat. Jag vet inte.
Jag vill känna mig fri i min kropp, inte behöva tänka på att jag ska ha en behå med en tyngd i för att liksom upprätthålla balansen i min kropp. 
Jag har ju strålats, så det är inte optimalt med att sätta in någon form av implantat. Dessutom är jag inte heller så värst sugen på det. För mig är det så viktigt att behålla den mjukhet och den öppenhet som jag har i övre delen av ryggen. Vill inte förlora den.
 
 Jag älskar att vara böjlig i ryggen. Älskar att göra bakåtböjningar, vill inte förlora det.
Och jag har tyvärr inte sett någon tjej som haft silikon eller implantatbröst som är öppen i bröstryggen. Ofta har de tjejerna problem. Ja, de har snygga bröst, det behöver inte ens synas att det är implantat. Men det påverkar. Och just det är jag rädd för.
Alla ingrepp påverkar och det är det som är så jäkla svårt att förhålla sig till. Och om jag skulle lägga in ett implantat måste man gå in under bröstmuskeln. Och då tänker jag hur blir det när man flyttar på bröstmuskeln?
Jag vet ju hur tufft det är att komma tillbaka när man har ett stort ärr på halva bröstkorgen, där ärret vandrar en bit in i armhålan. och så strålning på det, som typ gjort att allt inuti mig på den högra sidan är stramt och spänt.
Jag orkar inte en massa jobba att komma tillbaka, igen.
Men jag vill känna mig fri i  min kropp.
Så då återstår att ta av mitt fett, alltså fettsuga och fylla på min högra sida. Minst tre gånger och man vet inte om fettet stannar. Bröstet kommer inte bli stort, utan mest en utbuktning. Så efter två gånger ser man om fettet stannar och om ett litet bröst ”växer” fram, då förbereder man för operation av mitt vänstra bröst, som tas ner radikalt.
Det jag har att tänka på är att det kan bli komplikationer. Att det kommer att ta tid. Mycket sjukskrivning. Inte kunna träna. Jag kan förlora känseln där de tagit fett. Och det känns inte kul. det kan bli gropar i huden av fettsugningen.
Men vad vinner jag?

Jo, jag behöver inte köpa behåar varannan månad. Vilket jag får göra nu. Där jag köper mina behåar som är speciellt för oss bröstcanceropererade där har de inte min storlek. Jag är tunn över ryggen, så jag måste köpa för stora behåar. Vilket gör att det blir uttjänta alldeles för fort. En behå kostar typ 400-500 kr. Det blir ganska mycket pengar på ett år. Det här fettet kan också lindra de strålskador som jag har på min högra sida, sa kirurgen och det är ett stort bonus.
Jag kommer förhoppningsvis inte vara skev. Jag tänker att jag kommer att känna mig fri i min kropp.
Men jag tycker det är ett så svårt beslut.

Så nu har jag googlat på små bröst. Så här skulle jag gärna se ut i bröststorlek. Tänker också på, vad skönt det måste vara att ha små bröst. Måste genast skicka den här bilden till min kirurg för att fråga om det här är för stora bröst.

4 reaktioner på ”vill vara fri i min kropp”

  1. Härligt Karin du är en riktig fighter fast jag vet att du haft en svår resa för att komma dit du nu är. Som jag skrev för något år sedan finns ingen som kan förstå vad man går igenom förrän man gjort resan själv.Ska bli spännande att få läsa din senaste bok och det blir hoppas jag inte den sista 🙂
    Kram på dig och ha den bästa dagen här i ottan av 2:a advent <3

  2. Jag tog bort mitt friska bröst, har implantat, expander, även på cancersidan så att säga. Måste nog op om. Men orkar inte nu. Cancersidan där elasticiteten inte finns har krånglat mest. Ja stel i bröstrygg. Yogar inte så mkt som du men är stel o det stramar, hämmar mig lite fysiskt men inget som stör. Är så tacksam för två, till synes, bröst.
    jag har inte turen att bo i ett rikt landsting o inte möjligheten att betala själv, därav expanderinlägg vilket var sämsta alternativet om jag haft ngt alternativ. Nu låg valet på bröst eller inga bröst…var kräktrött på protes som inte fungerar på mig pga kraftiga svettningaro mkt löpträning. Nöjd trots allt!
    Hoppas allt går bra för dig!

  3. Gräsligt dyrt för en bh :/ Inte direkt att slinka in på lindex och köpa nån bh för 99 kr… Väldigt inspirerande blogg och att läsa om din resa! Jag är stelopererad i hela ryggen och saknar väldigt mycket den tiden då jag var mer rörlig, men ändå inte. Jag hoppas du en dag får känna dig fri i din kropp! 🙂

  4. Tittar på din yogabild och tänker att näe, det är inte klokt vad hon är rörlig! Hur får hon till det där!?! Och så ser jag att högra benet inte är ditt 🙂 Blev nästan rädd där ett tag hur du hade lyckats vrida till dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *