Tävling: låt oss sluta räkna kalorier

Jag är så trött på alla tidningar som hela tiden uppmanar oss kvinnor att inte vara nöjda med våra kroppar, att alltid tänka kalorier. Att alltid hålla på och banta. Så mycket energi som läggs på det.

Och så tänker jag på alla småflickor som ska behöva gå förbi löpsedel efter löpsedel som hela tiden uppmanar till just förändring av sig själv. Så blir du smalare, så blir du snyggare, så blir du… Att man inte duger. Skulle önska att det inte var så likriktat.

Så många år jag lagt ner på att duga, inte vara för mycket, inte ta för mig för mycket, så många ”inte”. Det är så skönt med att bli äldre, bli den där klimakteriekärringen. Jag gör vad jag vill. Skulle önska att jag hade fattat det tidigare.
En annan sak jag är glad över, det är att jag faktiskt aldrig haft någon form av matmissbruk. Jag har alltid varit väldigt glad i mat. Idag kanske jag kan uppfattas som kontrollerande vad gäller maten, men nog njuter jag av maten. Det är bara det att jag plockat bort kött, gluten, socker och mjölkprodukter. Visst händer det att jag äter en kanelbulle då och då. Men för mig handlar det mer om att hålla min sjukdom borta från min kropp och jag tror ju att mat är precis det som Hipokrates sa: Mat är medicin och medicin är mat.

Så istället för att räkna kalorier, räkna skiten som  finns i vår mat och dagligvaror.
Så därför utlyser jag en tävling.
Hoppas ni tycker den känns kul.
Jag lottar ut tre stycken signerade ex av min senaste bok Jag vill fan leva, mot att ni kollar upp en daglig vara. Ett paket mjölk, tandkrämen du använder, ja ni fattar va?
Ta reda på vad varan verkligen innehåller. Varför det är farligt. Jag lovar jag publicerar här på bloggen. Låt oss sluta räkna kalorier, istället utmanar vi genom att räkna kemikalier, skit i det vi får i oss.
Mejla era bidrag till yogavita@telia.com, eller helst som inlägg här på bloggen. Era personuppgifter däremot kommer jag att behöva på min mejl.
Låt oss bli en grön arme.

Foto: Sååå sant och så sorgligt. Det här är regrammat från @luisegreenkitchenstories