gör Ett aktivt val idag

En av anledningarna till att jag skrev boken Frisk och strålande hy på naturlig väg är just det här. Som vi sår får vi skörda, det gäller i allt. Läste igår att multimiljardärföretaget L’oreal har nu gått ut med att de ska ta bort palmolja ur sin produktion. För så klart inte vill de framstå som utsugare av moder jord. Inte när den ena efter den andra miljöaktivisten får ut sitt budskap och väcker ”Svensson”. Förstå mig rätt. Men vi blir alla mer och mer medvetna. Det är bra. Vi kräver saker. Vi kan göra skillnad. Och väljer vi bort så kommer det att synas på ekonomin, genom utebliven vinst för de här företagen. Vi tvingar dem att bli medvetna och göra aktiva val som gynnar oss alla. Och för de som ska bo på den här planeten efter oss.
Vi har bara den här jorden och vi har den till låns. Utsugarmentaliteten det är ute.
Medmänskighet, empati och ekologiskt tänk DET är inne. Halleluja!
Om ni inte tycker att det stämmer så bestämmer jag att det är inne 😉 Att det är trend, att det är rätt, så det så. 
Var på en ekologisk mataffär igår, en av tjejerna som jobbar där berättade att de ökar sin försäljning med typ 50 procent varje vecka. Vi vill göra skillnad.
Och kanske är det så att fler och fler förstått att det är viktigt och det är bråttom.
En bra början är att byta ut det du har i badrummet. Men bara för att det står att det ekologiskt betyder inte det att det är bra. För även inom det som kanske utåt verkar snällt, finns också en roffarmentalitet. Därför behöver du börja titta på innehållsförteckningen.
Jag har en regel, om det är för mycket saker som jag inte förstår försöker jag välja bort.
Så ta ett aktivt val. För ett steg i taget leder alltid någonstans.

0
0