Täta bröst och vattenrening

TÄTA BRÖST
Ja, nu har man upptäckt ett samband med täta bröst och en återfallsrisk i bröstcancer. Jag har tjatat om täta bröst sedan jag själv blev sjuk och fick höra att jag hade just täta bröst. När jag tänker efter sa kvinnan som gjorde mammografi på mig för ett par år sedan att jag hade många mjölkkörtlar i mina bröst och att de var svårundersökta. Jaha, tänkte jag. 
Tänk om hon sagt till mig att jag borde göra ultrajud i stället!
Det jag eftersöker är att de som undersöker kvinnor SKA informera kvinnan om att hon borde göra ett ultraljud eftersom täta bröst är svårundersökta. Vilket i sin tur betyder att det är svårt att ”se” cancer i ett par täta bröst.
Men i en mammografiundersökning behövs ingen läkare läs billigare undersökning. På ett ultraljud måste läkaren göra undersökningen och det betyder alltså DYRT. Men jag tänker att det är väl dyrare att ha en massa bröstcancersjuka kvinnor, som kanske desuutom hunnit bli ordentligt sjuka innan de upptäcks cancer i deras bröst? 
Dessutom har man nu också gått ut med att det är bra att träna under cancerbehandlingen. JAAA, det kan jag också skriva under på. Träna, träna mer som min onkolog uppmuntrade mig till att göra. Jag tog henne på orden och jag yogade för livet bokstavligt talat.
VATTENRENING
Så äntligen här kommer ett bra erbjudande. Jag har haft en vattenrenare från Naturlig vattenrening sedan oktober förra året. Och jag upplever att vattnet smakar bättre och jag känner inte det där sträva som jag upplevde dricksvattnet förut. Och det stora plusset är ju såklart att det sorterar ut de där läkemedlena som man hittat i Stocksholms kommunala vatten. Jag kollade runt på vattenrenare och verkligen det finns i alla möjliga prisklasser, men Naturlig vattenrening upplevde jag som seriösast, dessutom skriver de mycket om vattenrening på sin hemsida. Gör tester och ger en inblick i sina tester. Sånt uppskattar jag. Man kan mejla dem och ställa frågor och få svar.
Jag har G1 för Stockholm. 
Kostar 1890 kr (ink Moms). Om ni beställer vattenrenaren hos Naturlig rening, titta på deras hemsida, läs igenom allt och mejla dem på info@naturligvattenrening.se glöm inte att uppge Yogavita så får ni en extra kolinsats  och en extra mineraliserare på köpet. Värdet på det är 184 kr. De här produkterna håller flera år, så ni behöver inte vara oroliga att de måste användas inom en viss tid. Jag har köpt en vattenrenare till Mira och en till vårt hus på Björkö, där behövdes en annan.  

3 reaktioner på ”Täta bröst och vattenrening”

 1. Hej Karin!

  Idag har en stor börda lyfts från mina axlar…och det tack vare dig! Du har varit en inspiration för mig i flera år (jag har dina böcker och flera dvd:er) och jag har då och då tittat in på din hemsida. Idag kom jag att tänka på dig och hamnade här på din blogg. Jag blev så förvånad och ledsen när jag såg att du hade fått en cancerdiagnos. Jag själv fick en mycket ovanlig typ av cancer för 2 år sedan, 35 år gammal. Jag ska inte gå in för mycket på det här, men kan säga att den har förändrat mitt ansikte – varje gång jag ser mig i spegeln blir jag påmind. Det som hjälpte mig idag var bl.a. det du skrivit om skam och skuld kring denna sjukdom. Jag är en yogautövare som har hittat "min" variant av yoga som jag trivs med, men jag tappade helt sugen när en av Sveriges mest kända yogautövare skrev på sin blogg att cancer aldrig kan uppstå i en basisk kropp. Jag är övertygad om att hon inte menar illa, men jag blev så oerhört ledsen och upprörd och upplevde det som att det helt och hållet är mitt eget fel att jag drabbats. Det är ett sådant tungt ok att bära mitt i all den hemska oro och ångest som följer med sjukdomen, även efter en friskförklaring. Naturligtvis ska vi vara rädda om oss och ta hand om vår hälsa, men även de som "gör allt rätt" kan drabbas av sjukdom. Hälsohetsen som råder verkar slå över och riskerar att göra oss omänskliga – "du har ätit fel och därför drabbas du", "du har inte tränat tillräckligt", "du har tänkt till dig din sjukdom"…Från botten av mitt hjärta – TACK! Tack för att du lyft denna viktiga fråga. Idag är första dagen på länge som jag känner lusten att börja yoga igen. En stor kram till dig och ett varmt lycka till på din resa! Du är inte ensam. Hälsningar Gunilla

  1. Gunilla, jag förstår så väl vad du menar. Och jag tror som du att "de" inte menar illa, men de förstår inte hur hårt det tar deras "råd". Så länge som bebisar och djur får cancer, så funkar inte deras "tankegångar". Jag har fått så många råd, så korkade råd från folk jag trodde var intelligentare än så. Och jag blir så arg ibland, inte bara för min egen skull, utan för alla de som dött av den här sjukdomen. Att det finns en sådan orättvisa, att den är hänsynslös. Och vi som drabbats av den en gång, bär redan på så mycket oro för att den ska slå till igen. Vi behöver inte fler dåliga råd, eller hur?! Så GUnilla, tappa inte tron på yogan, för dden i sig ger inga råd. Den blir nåt du kan ta hjälp av när det blir för mycket i livet och som hjälper dig att stilla oro. STor kram och heja dig.

 2. Hej Karin!

  Jag har täta bröst, så täta att läkaren frågade om jag hade silikon i brösten. Lite märklig fråga kan tyckas, men så var det. Min lillasyster har haft Cancer och min "storasyster" (kusin, hennes föräldrar är mina föräldrars stora syskon)och en massa andra äldre kusiner. Min lillasyster fick ta bort 600 gr per bröst. Innan op kom kirurgen med flera plastskålar och satte hennes bröst i dem. Vi skrattade åt det absurda, men rädslan satt som en klump i oss. Stora, mycket stora täta bröst var inte så lätt tydligen.

  Det har nu gått 6 år och lillasyster mår bra. Jag går på kontroller och återbesök för de kan inte tyda bilderna, utan måste göra ultraljud. lika oroligt varje gång…

  Jo en sak till. Jag kan inte komma på knip på söndag. Har du någon på kö så sälj min plats. mailar dig också.

  Raija

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *