var sitter kvinnligheten

Dagsform: Vaknade tidigt. Drack min morgonshots, som vanligt, se recept nedan. Solen skiner och det ser ut att bli en fin dag. Haft lätt huvudvärk under natten och ont i vänsterben. Det är som om det låser sig uppe vid höften. Krämpor, krämpor men jag tror ju så klart det är cellgifterna som vandrar runt i kroppen och dödar cancerceller och tyvärr också bra celler. Efter de här sex cellgiftsbehandlingarna åker jag till Valdermarsvik och gör en reningskur på två veckor. Jag har redan pratat med Anita Svensson som driver stället.Living food Längtar faktiskt.

Igår kväll fick jag en sån där ledsenkänsla igen. Den finns där hela tiden, som ett stråk mer eller mindre påtaglig. En ledsen ljudslinga. Som om mina energier, som vanligtvis är positiva och ganska glada hittat en ny ton. En lägre tonart. Jag tänkte på att jag har en så fasligt lång väg att vandra framför mig. En Golgatavandring. Dag för dag i en massa massa år, hur ska jag orka? Kommer jag att klara det?
Nu är det cellgifterna och de tar på kroppen, men sen operation, strålning, herceptin och antihormoner. Jag kommer inte friskförklaras förrän om minst fem år. FEM ÅR.

Märkte igår att färgen på mina tänder ändrats. Det gjorde mig ledsen. Mycket mer ledsen än att mitt hår rykt eller att mitt bröst ska opereras bort. Märkligt det där.
Har stött på lite kommentarer, flera som pratat om att kvinnligheten sitter i brösten och håret.
Men inte sjuttsingen sitter kvinnligheten i brösten eller håret.
Nej, kvinnlighet sitter i leendet, i ögonen, i sättet du rör dig på, i rösten, i den varma handen. I din utstrålning. Så tänker jag.
Så måste jag tänka.
Jag må vara fåfäng, men vad är skönhet utan utstrålning? Man kan operera sig till rådande skönhetsideal, men allt blir ganska platt om inte skönheten kommer inifrån. Så tycker i alla fall jag.
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i mina stora bröst. Har aldrig förstått att man vill operera sig till stora bröst. De har mest varit tunga att bära på, svårt att hitta fina bikinisar och behåar. Mer jobb med stora bröst än lagom stora.

Och det är klart att man helst inte vill inte göra en operation, ett ingrepp och kanske förlora känsel i ena armen, eller få fantomsmärtor efter ett förlorat bröst. Men jag vägrar tro att min kvinnlighet sitter i mina bröst eller i mitt hår. Vägrar, vägrar.
Jag har kanske inte riktigt förstått vidden av att jag ska operera bort ett bröst. Så kanske det är. Kanske inte förstått vad det innebär. Jag försöker ta en dag i taget.
Men jag har svårt med mitt högerbröst.
Varje kväll smörjer jag in mig med oljor, eftersom cellgifterna torkar ut huden och också alla slemhinnor, smörjer och smörjer. Men jag har upptäckt att jag har svårt att smörja in mitt högra bröst där cancern sitter. Det är som att ha sin värsta fiende boende i sitt bröst och trots att man ogillar personen är man tvungen att vara trevlig och snäll tills den bestämt sig för att flytta.
En oinbjuden gäst.
Men, jag har ju sagt att jag ska älska bort den här cancern, så jag ska fortsätta att smörja bröstet även om det tar emot.
För ett tag sedan fick jag ett mejl av Unni Drougge som gjorde mig så glad och som skapade en sån där inre bild i mig, som jag plockar fram när det gör ont i själen.
Hon skrev om häftiga och sexiga kvinnor som hon träffat, som just opererat bort ett bröst eller två. Vilka förebilder de var. Och så berättade hon om de kvinnliga krigarna som skar bort sina bröst för att kunna bära fler pilbågar och bli tuffare krigare.
Jag är en krigare.
Det här är min största kamp.
När den här fighten är över kommer jag kanske inte vara de rådande idealen perfekt, men jag kommer att ha en överlevares kraft och utstrålning. En krigarprinsessa.

Här min morgonshots som jag dricker.
1 pressad citron
1 tsk honung
1 tsk ghee
Blandas ihop och blir en röra som jag dricker på tom mage.

Det är mitt eget påhitt. Saker som jag fått för mig är bra för mig. Inget jag har belägg för. Men jag upplever att det stärker mig. Citronen som balanserar upp min kropp och det sura i kroppen. Honungen som lindrar och motverkar infektioner och ghee som är Indiens guld. Det rena fettet som smörjer och sägs motverka sjukdomar och hålla en ung. Ett par droppar ghee i vardera näsborre är bra för håret och motverkar huvudvärk och depression enligt ayurvedan.

Läs här om Ghee och klicka vidare om hur man gör ghee. Karolina hade med sig en burk från Indien och har också gjort en sats ghee här hemma.Vad är ghee bra för

6 reaktioner på ”var sitter kvinnligheten”

 1. Lena Attling

  Godmorgon fina du!

  Kvinnlighet är så mycket mer än bröst och sköte.
  Det är något som vi dels föds med och sen tar till oss när vi växer upp. Ibland kan det vara ett val vi gör, tror jag.Det inre har otroligt stor betydelse. Om man är deprimerad eller sjuk så dras utstrålningen ner och vi ser inte ut som vanligt.
  Jag fotade mina bröst när jag kände knölen i mitt bröst -98. Jag kände en stor kärlek till det och försökte vänja mig vid att det inte skulle finnas. Som tur är togs bara tumören bort och jag fick behålla bröstet, något mindre nu än innan.
  Jag gick till hälsokosten och köpte en stor flaska Mivitotal, jag slutade röka och ändrade lite i min kost, men inget revolutionerande. Min situation var inte alls så besvärlig och jävlig som din.
  Det gemensamma är rädslan och tröttheten, värken efter op och undran om man klarar sig helt. (Och är även idag efter det tragiska som hänt mig)
  Jag var hoppfull och en krigare även jag. Det är bra att du känner och tänker så Karin!'
  '
  Peace Love & Understanding

  kram
  Lena

 2. Du är kvinnlig och vacker, oavsett bröst eller hår. Punkt. Och det kommer alltid inifrån det vackra som jag ser det. Har också stora bröst och alltid varit häpen över att kvinnor vill förstora sina bröst, det är lite krångligt att ha dem. SOm du skriver.
  För mig är du en krigare. Och en prinsessa. Är så glad att du har yogan! Stor kram

 3. Du är en fantastisk person, Karin! Jag känner dig inte, har halkat in på din blogg vid Fejjan. Läser det du skriver. Tänker direkt att du är SÅ modig. Som möter dig själv och som vågar sätta ord på din situation. Du är oxå generös, som ger oss andra dina tankar och att vi får ta del av ditt MOD. Go for it <3 /Kerstin

 4. En slump att jag kom hit. Kvinnlighet – vad är det? Yttre attiraljer som, jag vet inte vem, dyvlar på oss. Jag älskar människor för deras personlighet och utstrålning och inte för det yttre. Har alltid haft små bröst och det har fungerat bra för mig i mitt liv.
  Det som har haft betydelse i livet är de trauman som kommit och fört en ner till ångestens botten. Likväl de glädjestormar som farit fram.
  Go krigartjejen, Go!
  /ninni

 5. marguerite H

  Karin .. Vad glad jag blir att du tar pressad citron varje morgon.. De sägs att de slår ut de förbannade cancercellerna!!! Lär vara starkare än cellgifter… Var rädd om dig.- Och jag håller tummarna och lär mig mycket av det du delar med dig av din nuvarande vardag… Kram en mass och hälsa Ray med en bamsekram och vov vov till Pino från Sr Don Nacho—

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *