morgontankar, typ tack universum

Det är egentligen magiskt. När man tar ett beslut och vad ska man säga, byter blad. Det är superläskigt, men oftast ofta så leder det in en på ett annat spår, som i slutändan blir bra.
Även om jag inte kan förutse min slutända…

Jag är så tacksam för att livet visar sig från sin snällaste sida. Just nu befinner jag mig mitt i en positiv spiral och det är så härligt, häftigt, spännande och jag är så glad och så tacksam.
Tack universum.
Tack för att det får vara så här.
Men sedan jag bestämde mig för att ta mitt hjärta lite mer på allvar, se om mitt hus, eller snarare se om mitt liv, lyssna på mina drömmar och behov och se till att vara mer tillgänglig för min familj och för mina älskade vänner, så får jag så härliga och bra erbjudanden.

Jag ska skriva en bok för Bonniers. Ämnet är hemligt, det tangerar yoga. Förväntad utgivning blir i vinter, om allt går enligt planerna.
Men jag har också varit på möte med bokförlaget Max Ström. De gör nog Sveriges vackraste böcker. Böcker man vill ha i sin bokhylla, böcker man bläddrar i och längtar och drömmer sig bort och med, böcker som är speciella. Jag har haft ett par möten, och en lunch med två superhärliga kvinnor på det förlaget. Och nu hoppas jag på att de vill ge ut en bok med mig. För jag vill gärna jobba med just dem. de verkar nämligen vara lika mycket lustmänskor som jag, och jag jobbar väldigt bra med såna.
Jag är väldigt mycket en lustmänniska. Jag kan jobba i stort sett hur mycket som helst, bara jag tycker det är kul. Tycker om att skapa en lustfylld arbetsmiljö, där alla medverkande får känna sig delaktiga, och tycka att det är kul.  Det är väldigt viktigt för mig.
Att skriva är väldigt mycket ett ensamjobb, men jag älskar också det andra att vara i en grupp, en kreativ grupp, att tänka vilka bilder och hur bilderna ska tas. Hur en bok ska byggas upp, formges. Jag älskar att ingå i en redaktion och man får spåna ideer och alla ideer tas emot, även de dåliga för dåliga ideer kan nämligen öppna upp för genialiska.
När jag jobbade på tv hade vi ofta spånmöte, ett halvår var jag också anställd på ett produktionsbolag på deras utvecklingsavdelning. Hur kul var inte det?
Tänk att bara få spåna ideer, testa programledare för olika projekt, hitta nya ansikten. Det är så roligt.
Mitt i den häringa positiva spiralen har jag också fått mer journalistiska skrivjobb och det är också så himlans kul.
Skriva, skriva, skriva.
Jag har absolut inte lämnat yogan. Men det behöver bli på ett annat sätt och det hoppas jag kommer att utkristallisera sig. Alltså hur det blir.
Men först ska vi ha härligaste yogasommaren på Yogavita i Båstad, gå in och kolla sommarschemat på hemsidan yogavita

och sen:
I höst blir det yogaresa till Mallorca läs mer här: Yoga på Mallis för 55plussare
och till Goa i Indien kolla här: Yogaresa till Goa för 55plussare
Men nu ska jag sluta skriva för morgonen och rulla ut min yogamatta i sovrummet, strunta i dammtussarna och göra min yoga. Härligt att tänka att nånstans därute, står ett helt gäng och yogar. Några kanske ihop, men flera som jag i sin ensamhet, och med en make eller fru eller barn ligger kvar i sängen och tar sig en sovmorgon. Härligt.

2 reaktioner på ”morgontankar, typ tack universum”

  1. Hej Karin! Har spanat lite på Goaresan, men är den alltså främst för 55+? Det hade jag inte förstått så vill bara dubbelkolla innan jag bestämmer mig! /Maria

  2. Kanske händer alla positiva saker för att du är så öppen och följer med? Att du vågar ta stora beslut som för dig framåt? Kan bara önska dig lycka till och blir inspirerad! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *