hur ska en vän vara

En kompis la ut en fråga på facebook, hur ska en bra vän vara? Hon fick många svar.
Så tänkte jag på att just vänskap var det allra svåraste ämnet att prata om när jag jobbade med research för tv-talkshowen med Maj Fant, för nästan tjugo år sedan.
 Det var så svårt att få folk att ställa upp och prata om det.
Tänk att något som är så positivt är så laddat.
Varför tror ni det är så?
Och vad tycker ni?
Vad är en bra vän? Hur ska en bra vän agera och vara?
Har du blivit ledsen på en vän?
Eller har en vän blivit ledsen på dig?

2 reaktioner på ”hur ska en vän vara”

 1. En vän…
  Ja en vän för mig vågar vara sig själv i mitt sällskap, ngn som tycker om mig för den jag är och kan se mina styrkor/brister som en del av mig. Ngn som ser mig som en del av sitt liv och vill mig väl. En vän kan säga mig ngr sanningens ord då jag är ute "och cyklar", ngn som kan ge mig perspektiv och chansen att se saker och ting ur andra perspektiv än mina egna…

  För 15 år sedan bestämde jag mig för att sortera bland mina "vänner" och energitjuvarna sorterades vänligt men bestämt bort… Nu omger jag mig av människor som låter mig växa och samtidigt ber mig om hjälp då livet tar emot som mest.

  Så har jag turen att vara gift med min BÄSTA VÄN! …Det är det inte alla som har förmånen att vara…<3!

 2. För mig är en god vän den som finns där för mig, ser mina styrkor och svagheter som en del av mig, uppskattar olikheter och vill mig VÄL. En god vän låter mig se andra perspektiv än de tankar jag själv tänkt samt säger mig sanningens ord om jag kommer på villovägar och tappar bort mig själv.

  För femton år sedan bestämde jag mig för att rensa bort sådant som bara tog energi och aldrig gav ngt tillbaka. Vänligt men bestämt rensades vänkretsen och energituvarna fick lämna mitt liv…

  Lyckligt lottad som jag är, lever jag nu tillsammans med en man sedan 12 år tillbaka. HAN tillhör mina allra närmaste vänner<3!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *