vad är yoga?

Ja, då kör vi vidare med att jag frågar er, eftersom förra inlägget var så inspirerande… Och ni fullständigt översköljde mig med era kommentarer. Haha jag skojar. Jag ställer frågor, ingen svarar. Ingen kanske läser?
Jag vill ändå ställa er en fråga och jag skulle verkligen vilja att ni svarade.
Vad är yoga?
Vad är yoga för dig?
I den frågan kan du så klart, lägga in lite underfrågor som du svarar på. Som, vad har yogan gjort för dig? Vilken betydelse, plats har yogan i ditt liv? Har ditt liv, din inställning till dig, din kropp och själ förändrats sedan du började med yoga? Om du skulle beskriva yoga för någon som aldrig yogat, hur skulle du beskriva det.
Och negativa tankar, är också välkomna.

8 reaktioner på ”vad är yoga?”

 1. Yogan är grunden i mitt liv numera. Som om allt strålar ut från den. Jag har svårt att sätta ord på det – för det är så naturligt och självklart. En daglig disciplin, som håller ihop mej som person och mitt liv överhuvudtaget. Som en andlig tandborstning.

  Med det inte sagt att det alla gånger är tjohejsan! för det är motigt ibland och man undrar vad man håller på med och varför man i hela friden blev så besatt av en tradition som ska ha upp en i svinottan för att stå på huvudet och meditera 🙂 Samtidigt är det just det som är så fantastiskt – att man faktiskt ändå gör det! För man vet att det är det man ska och att det för en att må så bra, så bra.

  Yogan bär. Stöder. Håller ihop. Glädjer. Irriterar. Bevisar.
  Och gör det så mycket trevligare att vara j a g – både för mej själv och mina medmänniskor.

  Sat Nam!

 2. Yoga för mig är andetaget och allt som ryms i det, dvs själva livet. Det är inte riktigt greppbart med ord och det är många uppfattar det som flummigt som inte provat men bett någon förklara lite tror jag. Jag har det med mig som det jag kan utföra var som helst. Min kropp har genomgått en hel del förändringar sedan yogan kom in i mitt liv för 12 år sen. Jag är stark idag efter 3 diskbråck, jag har rätat ut mig 3 cm (var alltså ganska hoptryckt innan) och jag tycker också om hela min kropp och sköter om den på ett omsorgsfullare sätt. Mitt humör har förändrats. Jag är gladare och lugnare. När jag blir arg, som sker väldigt sällan jämfört med tidigare, så hanterar jag det också annorlunda. Självklart har vägen varit kantad av svårigheter och smärta också, men det har varit värt det alla gånger om. Det är svårt att begränsa sig här i ett kommentarsfält men det var väl det viktigaste. Kärleken till yogan är livslång!
  Namasté

 3. Hmmm svår fråga .. Jag hinner förlåt prioriterar inte yogan då mycket som jag känner att jag skulle vilja…
  Men yoga för mig är att samla kraft och fyllas med energi

 4. Yoga för mig är vapnet mot smärta, sammanbitna käkar och stress. Det är verktyget för att hitta lugn och ro. Det är andning och rörelse.

  Det är yoga som gör att jag inte går under av kronisk smärta, att jag inte äter full dos av citodon, att inte bekymmersrynkan är djupare än den nu redan är.

  Yoga är en livsmedicin.

 5. Yogan har blivit min utgångspunkt, det som allt annat utgår från. Dennär en plats att alltid komma tillbaka till ochvsom påminner mig om vem jag är, vem jag vill vara, vad som är viktigt i livet och vart jag är på väg.

  Ni vet känslan när man läst en riktigt riktigt bra bok, när man nästan är ledsen för att man läst den gör man vill kunna uppleva den igen. För mig är yogan som om det hade gått att läsa om den där boken och uppleva den med nya ögon varje gång.

  Yogan är ett sätt att hitta balans i både kropp och sinne. Yoga är lätt och euforiskt när livet är lätt. När livet är svårt blir den fullständigt nödvändig, en vän vars hand man kramar tills knogarna vitnar.

  Ok. Jag kunde fortsätta hur länge som helst. Kärlek är vad jag känner för yogan. Och glädje. Och motstånd ibland. Men då blir det riktigt intressant.

  Till en som aldrig testat yoga skulle jag nog säga att yogan hör dig starkare, både fysiskt och psykiskt. Men tror mer på att själv vara allt det som yogan är och på så sätt väcka nyfikenhet. Att försöka övertala någon får oftast motsatt effekt.

  Älskar din blogg för övrigt och läser varje dag!

  Namaste

 6. Yoga är indisk stretching som man blir stark, frisk och koncentrerad av.

  För mig är det den bästa träningen.

 7. Jag provade på yoga för första gången för flera år sen, men har bara tränat sporadiskt och VÄLDIGT sällan. Tills NU. Jag är inne i min största livskris EVER och olika vägar förde mig till yogan. Efter min första privata lektion någonsin kände jag att det här är min väg tillbaka. Den må vara lång men när jag nu yogar, läser om yoga i böcker och alla underbart inspirerande bloggar så ser jag ljuset i tunneln. Min förhoppning är är jag ska bli en gladare och lugnare människa som känner sin kropp och själ. Jag vill ha TÅLAMOD och jag vill känna mig stark. Det är SÅ inspirerande att följa alla er som redan ÄR där. Så tack för inspirationen!

 8. Yogan för mig är ett förhållningssätt till hela livet. Ibland pågår yogan på mattan och ibland är hela livet yoga. Att ge det bästa till min kropp, i form av mat, relationer, tankar, sömn och så yoga(asanas), andetag, mindfulness. Så mycket ryms i yogan för mig.
  Men om jag ska hålla mig till yoga som träningsformen yoga är det min väg till att vara närvarande i min kropp. Att hitta hem! Känna andningen i varje cell, värmen som pulserar och kärleken som kommer med automatik. Jag blir kär i min kropp där på mattan, Till styrkan den bär, smidigheten och även svaghet och brister. Allt blir ett! Tack för fin blogg Karin. Namaste! <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *