har ert sexliv blivit bättre med yogan?

våga yoga även i sängen

Det är lite fullrulle i mitt liv just nu, många bollar i luften och jag hoppas att allt går finfint. Jag lovar, lovar att skriva här först vad som händer, ja när det händer. Det är bara lite för mycket just nu, men det kommer att klinga av och bli en vardag även det. Ni vet hur det är i uppstarter. Men jag är glad. Men det kanske inte blir så långa inlägg här framöver. Men tills dess, här ovan är en intervju som jag fick skickad till mig idag.
Kan ni inte berätta, tänker att flera av er läsare är ju yogisar. Hur tänker ni?
Känner ni att ert sexliv eller kärleksliv förändrats till det bättre, sedan ni började med yoga?
 Och i så fall kan ni inte beskriva lite. Ni får så klart vara så personliga ni vill, men jag undrar verkligen om ni liksom jag känner att era kroppar blivit mer känsliga.
Jag kan uppleva att min kropp blivit mer sensibel, men det kan ha med åldern att göra. Vad vet jag.
 Jag tror att all sorts yoga, ja,  kan hjälpa oss att vara mer här och nu och njuta i stunden. Vad tänker ni?

3 reaktioner på ”har ert sexliv blivit bättre med yogan?”

 1. Jag läste dethär via mobilen och kom mej inte för att knapra in ett svar just då. Men nu ska du få en tanke iaf 🙂

  ABSOLUT! Tack vare yogan har jag kommit närmare både mej själv och min kropp. Det är som att jag inte längre har lika långt avstånd mellan kroppen och lusten – utan att kunna förklara det bättre. Dels är det ju mycket skönare att ha koll på sin "bottenmuskulatur"; det hjälper ju både mej som kvinna att njuta mer och definitivt göra det mycket skönare för mannen! Dels är det andetaget som gör att jag slappnar av på ett annat sätt än förut. Verkligen låter andetaget bära lusten och då blir det så mycket härligare på flera sätt.

  Sen är det ju inte fy skam att vara flexibel i kroppen och på så sätt kunna leka & skratta mer… medan man försöker sig på lite konstiga kroppsplaceringar 🙂

  Så jo. Jag tror all yoga "hjälper"; eller allt som överhuvudtaget för oss närmare oss själva – då har vi närmare till njutningen på alla sätt. Och hur härligt är det inte att kunna acceptera sig själv precis som man är, DET är njutning. Tack yogan!

  Kram av en yogavän, som lite blygt är anonym denhär gången!

 2. Hej du anonyma, tack för din kommentar. Håller med dig i allt. Kanske var det därför som boken Yogaerotica växte fram i huvudet på mig. Jag tycker det är så häftigt med en träningsform för kropp och själ, som verkligen funkar. Ger resultat. Jag tackar också yogan för en massa saker som hänt, förändrats, förbättrats, helats i mitt liv. Och tack du för att du skrev. Kram

  1. Min erfarenhet som man (ashtanga yogi) är att jag har blivit mer närvarande och i nuet med den jag älskar, vilket leder till både mer njutning och ett större känslomässigt utbyte där jag tror vi båda känner oss mer sedda och berörda.

   Rent fysiskt så har yogan skapat en ännu bättre uthållighet (både kondition och vad det gäller blodgenomströmning) och större kontroll över orgasmen, dels genom bandhas och även genom andningen som i stor grad styr våran upphetsning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *