Meningen med livet – Karolina

Namn: Karolina Zakrzewska
Ålder: 36
Yrke: Hotellansvarig på Sea Breeze Group of Hotels i Goa, Indien. Har en egen liten shala pa ett av hotellen. Yogalärare och yogaelev.

Civilstånd/familj: För närvarande i  ett något komplicerat förhållande. Min familj består av en underbar bror och syster, en fantastisk svägerska, världens bästa Emmy och en ny brorson, en vacker mamma och Villy. Far och Helle… Bästa vännina Johanna och hennes son Oliver.
Bor: Goa, Indien
Vad är meningen med livet?– Närvaro, medvetande,  omhändertagande, omtanke, utveckling och acceptans.  För mig är det det här för att jag har möjlighet att fokusera på mer empiriska och abstrakta ting. Om jag hade varit en fattig människa i Mumbais slum antar jag att meningen med livet hade varit annorlunda.
Känner du dig nöjd med hur ditt liv hittills utvecklats?– Mitt liv har varit en berg- och dalbana där jag ständigt har försatts i situationer, på grund av egna val, som också har utmanat mig på ett extremt sätt. Jag ångrar personligen inget av den här resan, för den har format mig till den människa jag är idag. Jag har haft tur att vara omgiven av vänner och familj som ofta har gett mig styrka när jag själv saknat den och som också har trott på mig när jag själv ibland tappat hoppet.
– Ja, jag är nöjd med hur mitt liv har utvecklats och att det är under ständig utveckling.
Vilken är din livsfilosofi?
– Närvaro, medvetande,  omhändertagande, omtanke, utveckling och acceptans. Att sprida så mycket kärlek och glädje som möjligt. Att ha i åtanke att livet inte enbart är en dans på rosor, det finns alltid två sidor av allting, och det är viktigt att komma ihåg att allt är under en ständig förändring och ingenting förblir detsamma. Det finns smärta och det finns glädje…det finns kärlek och det finns sorg…
Om du skulle ge en ung tjej ett råd, vad skulle det vara utifrån din egen erfarenhet av livet. Vad skulle det vara?
– Älska dig själv och acceptera dig själv för den du är. Kärlek gentemot andra kommer först då du öppnar upp dig själv – för dig själv och också börjar älska dig själv för den du är. Det betyder inte att du förnekar det som är negativt, men det betyder att du långsamt går mot personlig acceptans. Var ärlig mot dig själv även om det kan vara smärtsamt att se sanningen. Var inte rädd for att lita på folk och var inte rädd för att öppna upp dig mot omvärlden. Slutligen, var inte rädd för att känna det du känner, var inte rädd for att lära känna dig själv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *