ständig jakt efter de perfekta tajtsen

Om man yogar  så ofta som jag gör är liksom alltruntikring yogan också viktigt. Det är viktigt att yogamattan är precis så bra som man vill att den ska vara. Det vill säga, tillräckligt mjuk för andra serien, och lite mer ”tung” för första serien. Köp inte en ljus matta, för den blir så fort smutsig.
En annan mycket viktig sak är själva yogabyxan.
Jag förstår inte alla som ska sy upp yogabyxor och yogakläder i plysch och jag förstår verkligen inte de sladdriga vida yogabyxorna, typ thailändska fiskarbyxor. Visst de är jättemysigt för sen, alltså efter yogapasset. Men varför kan ingen göra snygga, bra passformsaktiga och fina yogakläder för ett svettigt pass?
 Om man gör någon form av vinyasayoga, eller typ Iyengaryoga, ja, då vill man se sina fotknölar. Man vill se sina fötter, och knäna. Med tajts kan man nämligen inte fuska, för läraren kan då se lättare om man ”fuskar” och hänger i lederna Och man ser också själv om fötterna är parallela. Det är liksom lättare att hålla koll på sin kropp om man har ett par tajts på sig. Tajts finns i alla möjliga prisklasser och modeller. Bra och dåliga, dyra och mindre dyra. Jag är typ hela tiden på jakt efter de perfekta tajtsen. Och det är också viktigt att de inte är för tjocka i materialet alltså, så man blir allt för varm. Inte heller vill man att det ska vara så där supertunna så att underlivet blir allt för framträdande i vissa positioner. Jag brukar säga till en del av mina kvinnliga elever, när de har såna där supertunna tajts och stringtrosor på sig, att de visar ganska mycket. Jag fattar att de inte riktigt förstår att ganska mycket visas i vissa ställningar.
Danstajts brukar vara bra, såna man köper i en dansshop. Men de är ofta ganska dyra och ibland är de också för glansiga, och det gillar jag inte. För det finns något ”stifft” i det där glansiga, som gör att tajtsen nästan glider av en och man får hålla på och dra upp byxorna hela tiden. Och det stör ju själva yogan.
Så igår när jag var på Väla var jag inne i en butik, som hette nåt i stilen Priesces eller nåt. Där hittade jag de här ”seamless” tajtsen. Och det var helt okej. Yogade i dem i morse. Kostade 129 kr och det ÄR ett bra pris. Det enda negativa är att det drar åt sig ludd och det kan reta mig.

4 reaktioner på ”ständig jakt efter de perfekta tajtsen”

  1. Samma här! Jag letar också ständigt 🙂 Min favorit är hartail forever men de görs i USA och säljs mest där. Man kan hitta dem på någon sajt i England men inte här hemma. Tyvärr. De håller formen och är såå snygga. Tycker jag.

  2. Samma samma här! Ständigt denna jakt! Har man som jag stor rumpa går det bara inte att yoga i tights med för låg skärning. Tänkte prova merinoull tights, har flera linnen i detta mycket behagliga material (sic!) Någon som testat?

  3. Jag svettas ganska mycket när jag yogar, så jag kan definitivt inte ha bomullskläder på mig när jag yogar! Jag vill ha kläder i funktionsmaterial. Jag har ett par löpartights som är rätt ok (PUMA, tror jag). Jag vill också ha hellånga tights, så att jag inte behöver se mina orakade ben på vintern. Och nej, att raka benen på vintern är inte ett alternativ 😉 Jag har dock inte hittat de perfekta yogabrallorna än, så jag noterar annikas förslag och jakten fortsätter 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *