Vad hände med Håll Sverige rent?

Så är man här, lite äldre. Några år senare och säger typ; Det var bättre på min tid. Men, jag undrar verkligen vad hände med Håll Sverige rent kampanjen. Den var bra. Den var jättebra. Den bet sig fast i mig och har gjort att jag aldrig slänger något på marken. Det gör mig också till en perfekt hundägare. Jag tar alltid upp min hunds bajs.
Jag kommer ihåg att ganska mycket tid i skolan lades på att just gå ut och städa i parker, på gator, vägar och andra allmänna platser. Vi elever lärde oss på att ta hand om och håla just vår lilal de av Sverige rent.
Idag som verkligen är en tö-dag med snön smälter, undrar jag lite stilla; Hur tänker folk? För det som göms i snö kommer upp i tö. Att rasta hunden, är som att gå runt på en sopstation. Det ligger papper, skräp och hundbajs om vartannat. Man måste verkligen hålla koll på var man sätter sin fot. Jag vet inte hur många gånger jag trampat i hundbajs. Så äckligt.
I Båstad där jag ägnar ganska mycket tid nuförtiden är det också intressant. Där är kommunen så generös att man delar ut hundbajspåsar gratis. Vid i stort sett varenda papperskorg, hänger också en bunt bajspåsar. Men tror du Båstadbon använder bajspåsar till sina hundar?
Näe, det är väl typ bara jag som plockar upp bajs efter mig.
Jag tror på Håll Sverige rent kampanjen. Man måste lära folk, barn OCH verkligen vuxna. Vuxna som verkar ha missat den här kampanjen att vi måste ta hand om vår värld. Hålla den fin, hålla den ren. Det blir ju så mycket härligare att gå promenader då. Nu längtar man efter att få lägga sig ner på gräsmattan och känna doften av gräs. Hm, vem vågar det nuförtiden. Vem vill breda ut sin picnicfilt bland glassplitter, fimpar, skräp och hundbajs.
Nej, det var bättre förr 😉
Ta tillbaka Håll Sverige Rent kampanjen.

3 reaktioner på ”Vad hände med Håll Sverige rent?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *