CBD-olja för bättre sömn

Det här är ett betalt samarbete

Jag har en tid tagit CBD-OLJA från ARKTIS NATURALS och är väldigt nöjd. Jag har testat CBD både på huden och som kosttillskott. Men det är främst kosttillskottet som jag använder och det är främst för att komma till ro för natten och för att det kan ge smärtlindring. Ni vet kanske att jag lider av lymfödem och ibland gör min lymfödemarm ont. Det är inte kul att ligga och vrida sig i sängen för att man har ont i armen. Nu händer det inte så ofta längre ( ta i trä).

Jag tar ett par droppar under tungan ett par timmar innan jag ska gå och lägga mig. Jag upplever att min sömn förbättrats och fördjupats. Just nu tar jag 20 procentig CBD-olja.HÄR HITTAR DU ARKTIS PRODUKTER Jag tycker det är bra att börja lågt och sedan öka på om man behöver. Jag tycker också att det är bra om man tar CBD ett par månader och sedan gör uppehåll ett par månader. Detsamma gäller alla kosttillskott.

Att ha en god sömn är så viktigt för hälsan. En natt med dålig sömn då och då är inte något att direkt oroa sig för, men om du haft sömnsvårigheter länge. Ja, då bör du försöka göra något åt det. Sömnen är typ bland det viktigaste för att hälsan ska vara optimal, eller i alla fall bra. Det är på natten när vi sover som kroppen varvar ner. Vårt blodtryck sjunker, pulsen och kroppstemperaturen går ner. Musklerna slappnar av och andetagen blir färre. När vi sover aktiveras kroppens immunsystem och viktiga hormoner bildas. I hjärnan bearbetas intryck och det är alltså på natten som det glymfatiska systemet, hjärnans lymfsystem, jobbar. Har man som jag demens i familjen vill man så klart ge kroppen och hjärnan chans att reparera sig.

Användandet av CBD är relativt nytt, i alla fall när det kommer till studier. Jag tror och hoppas att vi kommer att se många fler studier där man använt CBD som tillskott i någon form.

Jag får ofta frågan om man kan köra bil på CBD, och om det skulle synas på ett drogtest osv. ArktisNaturals CBD-oljor innehåller 0 procent THC. Deras produkter är trippelbatch- och tredjepartstestade av Europas ledande laboratorier för att säkerställa CBD-olja av högsta kvalitet och 0% THC. Labbrapporter och certifieringar finns tillgängliga på deras hemsida om du undrar. HÄR HITTAR DU HEMSIDAN

Vad är THC? THC eller tetrahydrocannabinol är en cannabinoid som hittas i olika arter av cannabisplantan. Det är det som ger berusning och som gör användaren så att säga ”hög”. Det ämnet finns alltså inte i den här CBD-oljan.

Varför sover vi så dåligt? Ja, det kan vara flera olika anledningar. Men oro och stress är ofta anledning till sömnproblem och CBD-olja har visat sig ha positiva hälsoeffekter, där just att komma till ro för natten är en väldigt bra effekt. Stress och oro som följer in i sängkammaren är tyvärr vanligt förekommande sömnproblem idag. I den  HÄR STUDIEN lät man deltagarna ta 25 mg CBDi form av kapslar per dag. Nästan 80 procent av deltagarna upplevde att deras orosnivåer minskat och nästan 70 procent upplevde att de sov bättre bara efter någon månads användande.

Förutom att CBD-olja kan hjälpa dig med oro, så kan man få hjälp med smärtlindring vilket i sin tur kan göra att man sover bättre. Smärta kan göra att man vaknar upp flera gånger på natten och därmed blir sömnen orolig. HÄR HITTAR DU EN STUDIE OM CBD OCH SMÄRTA

Men vad ska man tänka på när det kommer till CBD? En del lan få biverkningar i form av illamående, mer trötthet. Man kan också bli mer irriterad, så var lite uppmärksam på det i början. Tar du andra mediciner så är det bra om du kollar med din läkare att de går att kombinera med CBD. CBD kan dels ha en blodförtunnande effekt och bör inte kombineras med andra mediciner som kan förtunna blodet. CBD kan precis som grapefruktjuice förhöja blodnivåerna av vissa mediciner.

Mina tips för bra sömn:

  • Varva ned i tid. Släck ner. Tänd ljus. Häll nån härlig och lugnande eterisk olja i ett doftkrus/diffuser
  • Meditera, eller gör medicinsk yoga med inriktning på sömn på kvällen
  • Dra ner på det blå ljuset, dvs minska scrollandet på telefonen och din tid framför datorn, och stäng av helt efter kl 19.
  • Se till sovrummet är svalt och mörkt
  • Se till att få till både träning och att vistas i dagsljus varje dag
  • Duscha kallt eller vinterbada
  • Skippa alkoholen och drick inte kaffe efter kl 11 på dagen
  • Ät inte mat efter kl 18
  • Tejpa munnen på natten – om du vaknar med torr mun, andas du förmodligen med munnen när du sover. Ett tips är att tejpa munnen med en mjuk kirurgtejp. Till en början kan det kännas obehagligt, men du kommer att märka att du känner dig mer utsövd och mindre svullen efter några nätter med tejpad mun. Och andas du genom munnen när du är vaken kan både munnen och nässlemhinnorna lätt bli torra. Och om du är torr i munnen kan det påverka dina tänder och öka risken för hål. 
  • Sov med tyngdtäcke – tyngden i täcket ger ett tryck mot kroppen vilket i sin tur hjälper oss att komma ner och landa. Det sägs tom sänka nivån av stresshormonet kortisol. Tyngdtäcken har länge använts inom vården och hjälpt människor med svåra sömnsvårigheter. 


Min onlinekurs Yoga för bättre sömn, som du hittar HÄR går toppen att kombinera med CBD-olja.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *