bevaka balans

Nu kan man bevaka min bok Balans naturlig väg till en friskare sköldkörtel som kommer ut i mitten av december. In och gör det HÄR

Så här skriver Katarina Nydahl som faktakollat boken och som också sitter i styrelsen på Sköldkörtelförbundet i sitt förord:

Karin Björkegren Jones är en sann hälsoinspiratör, men för mig personligen är hon inte bara en stark förebild utan även en nybliven vän. När Karin berättade att hon skrev en bok om sköldkörteln blev jag både glad och förväntansfull! Jag förstod hur viktig boken skulle vara för alla dem som dagligen tampas med sviktande sköldkörtelhälsa och som upplever att de inte får den hjälp de behöver av vården som erbjuds idag.


Balans – naturlig väg till friskare sköldkörtel är boken jag själv önskar att jag hade haft i min hand för tio år sedan när jag diagnostiserades med den autoimmuna varianten av hypotyreos (Hashimotos tyreoidit). Jag blev obeskrivligt trött, hade konstant hjärndimma, frös ständigt och gick upp i vikt. Jag är idag i det närmaste symtomfri men det har varit en lång och påfrestande väg tillbaka. Min egen sköldkörtelresa har varit otroligt lärorik och har bland annat bidragit till att jag har valt att vidareutbilda mig inom funktionsmedicin och till näringsmedicinsk terapeut. En av mina viktigaste insikter har nämligen varit hur komplex denna sjukdom är och att det ofta krävs ytterligare insatser utöver standardbehandling med enbart Levaxin för att återfå hälsan. Undersökningar visar att så många som 20–30 procent inte mår bra trots behandling och min gissning är att mörkertalet utöver detta är stort, då det finns en risk att man vänjer sig vid att må lite halvdåligt. I vårt stressade samhälle är det dessutom mer eller mindre accepterat att vara ”trött och sliten”.


Jag håller helt med Karin när hon uppmuntrar oss att skaffa mer kunskap, men framförallt att börja lyssna på våra kroppar och deras behov så att vi bättre kan ta hand om själva. Först när vi lyckas identifiera grundorsakerna till sjukdom och börjar åtgärda dessa kan kroppen läka och komma tillbaka till balans. Med facit i hand kan jag även konstatera att detta mycket väl kan vara den viktigaste boken som Karin skrivit hittills en bok som ger kunskap, inspiration, hopp och hjälp till många drabbade som är på väg tillbaka till ett friskt liv.

Katarina Nydahl, doktor i farmaceutisk vetenskap, utbildad inom funktionsmedicin och näringslära, styrelseledamot i Sköldkörtelförbundet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *